Съдът на Европейския съюз в Люксембург обяви дългоочакваното решение по

...
Съдът на Европейския съюз в Люксембург обяви дългоочакваното решение по
Коментари Харесай

Съдът на Европейския съюз с позиция за Евролигата

Съдът на Европейския съюз в Люксембург разгласи дълго чаканото решение във връзка жалбата на клубовете, стоящи зад плана за Суперлигата.

Решението е, че има корист с господстващо и конкурентно състояние от страна на УЕФА и ФИФА, които заплашиха да глобяват клубовете, които застанаха зад концепцията за този план. Съдът прецизира още, че не е в пълномощията му да разяснява дали " планът за Суперлигата би трябвало безусловно да бъде утвърден ".

В решението се прибавя още, че организирането на междуклубни футболни надпревари и потреблението на медиите са " напълно явно стопански действия ". Поради това те би трябвало да се преценяват с разпоредбите на конкуренцията и зачитат свободите на придвижване, макар че икономическото практикуване на спорт има някои характерни характерности, като да вземем за пример съществуването на асоциации, които имат избрани регулаторни и контролни пълномощия и пълномощия за налагане на наказания ".

Както е известно, през април 2021 година 12 клуба (Реал Мадрид, Ювентус, Барселона, Атлетико Мадрид, Милан, Интер Милано, Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Челси, Ливърпул, Тотнъм и Арсенал) оповестиха основаването на шампионата, само че незабавно по-късно множеството от тях се отхвърлиха от концепцията след опасност от наказания от страна на УЕФА.

В последна сметка планът беше спрян и не се знае дали в миналото ще бъде сбъднат.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР