Съдът на Европейския съюз наложи рекордна глоба от 1 млн.

...
Съдът на Европейския съюз наложи рекордна глоба от 1 млн.
Коментари Харесай

Полша моли Брюксел да не я глобява

Съдът на Европейския съюз наложи рекордна санкция от 1 млн. евро дневно поради несъблюдение на решение, съгласно което Варшава трябваше да разпусне дисциплинарния си орган си правосъдната система. Въпросният орган се занимава с санкции на магистрати.

Полша отхвърли да извърши това предписание, а полският съд заключи, че решението на Съда на Европейски Съюз е нелегално и нарушава правилата на правовата страна и суверенитетът на Полша. Правителството във Варшава упорства, че тази промяна е била извънредно нужна за оздравяването на правосъдната система и елиминирането на остатъците от комунистическия режим. Оспорена бе правната подчиненост като съгласно Варшава националното право е над европейското.

В писмото си до Брюксел Полша упорства, че към този момент са подхванати стъпки и Върховният съд към този момент е взел решение да спре връчването на някои каузи в дисциплиниращия орган, а също така държавното управление прави стъпки и съгласува законопроекти, които да продължат с промените в правосъдната система.

Европейската комисия обаче приема такива причини като несъстоятелни и изтъркани.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР