Съдът днес гледа мярката му за отклонение. Според прокуратурата има

...
Съдът днес гледа мярката му за отклонение. Според прокуратурата има
Коментари Харесай

Училищният директор: Надявам се истината да излезе наяве

Съдът през днешния ден гледа мярката му за отклоняване.

Според прокуратурата има доказателства, че той е направил закононарушението, в което е упрекнат.

Срещу Радев е повдигнато обвиняване, че на 25.09.2017 година в постройката на учебното заведение е направил дейности за да възбуди и удовлетвори полово предпочитание без съвкупление, във връзка с малолетно момиче, посредством потребление на състояние на взаимозависимост като шеф на горепосоченото учебно заведение, в което потърпевшата е ученичка – закононарушение по чл.150, ал.1 от Наказателен кодекс.

Прокуратурата упорства за непрекъсната мярка задържане под стража.

Досега Христо Радев нямаше опция да каже своята версия, тъй като беше задържан незабавно след подаването на сигнала.

"Надявам се истината да излезе нескрито ", съобщи той директно преди да влезе в правосъдната зала, представен от bTV и Burgasinfo.com.

Адвокат на Радев е Станко Кралев, който изиска 30 минути отмора, с цел да се запознае с материалите по делото.

По време на делото стана ясно, че няма видеозаписи на дейностите му , а единствено два звукови записа.

"Вендета на три ромски семейства ", по този начин шефът на ОУ „ Христо Ботев “ в Ново Паничарево Христо Радев дефинира абсурда със седмокласничката Радостина.

Според него през годините той е вземал ограничения против тези ромски семейства. Учениците им са били глобени според правилника за вътрешния ред.
Бащата на Радостина откраднал дърва и по сигнал на съседи шефът писал тъжба против него и го хванали.

Когато през 2010-а година щерка му пристигнала от Гърция и трябвало да бъде първи клас, педагогът обаче я записал в подготвителната група. Причината е, че щерка му била безусловно необразована.

"Бащата подаде сигнал до Социално подкрепяне в Созопол поради детските. Аз бях осъден, че не съм я записал първи клас. А тя не различаваше буквите “, сподели още Радев.

В понеделник тази седмица Радостина отишла за малко до кабинета му.

"Дойде за малко и ме питаше нещо и си потегли. Тези думи, които се чуват, ги споделяше. Задаваше ми въпроси и аз се чудих за какво ме пита. Явно беше нагласено. Ставаше въпрос за персонална карта, тъй като не й беше попълнена. Извиках я поради това с още едно момиче - Силвия. Казах им да си ги попълнят. След малко излезе и отново пристигна. Чудех се какво става. Явно това е било умишлена операция. Не помня всички думи “, добави Радев.

Случаят за блудничество с 14-годишната Радостина стана прочут през вчерашния ден. Момичето твърди, че това е станало в кабинета на шефа, откакто я бил повикал от занималнята в понеделник. Той бе задържан за 48 часа, а през днешния ден прокуратурата изиска от съда да му бъде наложена непрекъсната мярка "задържане под стража ".

Вчера седмокласничката твърдеше, че е направила запис на осъществените блудствени дейности по отношение на нея от учебния шеф по съвет на учителка, която е напуснала учебното заведение.

А през днешния ден бащата на Радостина съобщи пред bTV, че след видял записа, изработен от щерка му, той отишъл в ОУ "Христо Ботев " в село Ново Паничарево да потърси пояснение от шефа Христо Радев и той му се извинил.

"Каза: „ Съжалявам” и по този начин. Но аз споделих, има си институции, на тях можеш да кажеш каквото имаш да казваш, на мен – не! И се обадих там, където трябва”, описа бащата.

В селото обаче не имат вяра, че учебният шеф блудствал. Колегите му също.

Вчера представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова заяви, че са разпитани три девойки от село Ново Паничарево във връзка педофилския скандал в селото и за тях имало напълно обосновани догатки, че са насилвани полово от шефа на локалното учебно заведение Христо Радев.

Ако учебният шеф бъде приет за отговорен може да получи от 2 до 8 години.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР