Съдържание:Съвети преди почистване на микровълноваКак да почистим микровълновата? Почистване на

...
Съдържание:Съвети преди почистване на микровълноваКак да почистим микровълновата? Почистване на
Коментари Харесай

Как да почистим микровълновата

Съдържание:

Съвети преди разчистване на микровълноваКак да почистим микровълновата? Почистване на микровълнова с параСапунен разтворСода бикарбонатОцет или лимонена киселина (лимонов сок)Почистващи препарати за стъкло  Как да почистим микровълновата

Практически във всяко домакинство има микровълнова печка, която несъмнено е доста комфортна освен при топленето на разнообразни ястия, само че и при готвенето. С времето обаче, както и всеки апарат в кухнята, по този начин и този се замърсява и може да е много проблематично да се почисти добре.

Съществуват обаче няколко тествани във времето метода, с които елементарно да се справите със замърсяванията в микровълновата и да я почистите от мазнината.

Съвети преди разчистване на микровълнова

При множеството способи на миене на микровълновата се употребява вода, както за вътрешните повърхности това е безвредно, само че единствено в случай че сте деликатни да не попадне в решетките, защото в противоположен случай ще повредите уреда.

Важно е по време на чистенето да ползвате ръкавици, тъй като всяко едно почистващо средство изсушава доста кожата на ръцете. Трябва да изключите микровълновата печка преди чистенето, тъй като сигурността е преди всичко. Почистването е добре да започнете от стъклената паница, която постоянно е най-цапана, а по-късно да преминете към вътрешните стени и вратата на уреда. Неприятната миризма можете да се обезврежда благодарение на мляно кафе или деен въглен.

Как да почистим микровълновата?

Почистване на микровълнова с пара

Някои по нови модели имат тази специфична функционалност, която доста улеснява процеса на почистване на микровълновата. Ако обаче при вас той не е разполагаем, тогава просто сложете някакъв съд с вода и направете сами " парна баня " на уреда ви, с цел да можете по-лесно да премахнете мазнината. Пуснете микровълновата на оптималната мощ за към 5-6 минути, като по този начин мазнината ще омекне и ще можете доста елементарно с няколко придвижвания на почистите вътрешните стени. Това е доста пестелив метод, тъй като не се постанова да купувате някакви специфични средства, като е съвършен и при дребните зацапвания на уреда.

Сапунен разтвор

 Как да почистим микровълновата

Ако не сте почиствали скоро микровълновата печка и тя се е замърсила много, тогава можете да употребявате този елементарен метод. Методът е подобен с предходния, само че този път сложете съд с вода и прибавете малко почистващ препарат, като наложително разбъркайте добре. Включете уреда за 4-5 минути, до момента в който течността не кипне и по-късно почистете вътрешната повърхнина с няколко лесни придвижвания и без изключително изпитание.

Сода бикарбонат

Това е повсеместен артикул освен при готвенето, само че и при почистването на доста нечистите повърхности. Тя има абразивна конструкция и елементарно може да се оправи даже с мазните петна, както и да отстрани неприятната лой. За задачата добавяте към содата малко вода, до момента в който не се получи консистенция като каша. С помощта на гъба за миене на чинии нанесете средството на вътрешната повърхнина и леко потъркайте. След това премахнете остатъците и избършете добре, като по този начин можете да почистите микровълновата и от външната страна.

Можете да извършите и " парна баня " благодарение на содата. За задачата в някакъв съд смесете малко вода с почистващо средство и прибавете няколко лъжици сода. Това тройно влияние ще ви помогне да се избавите елементарно от най-упоритите замърсявания, които не са били почиствани дълго време.

 Как да почистим микровълновата

Оцет или лимонена киселина (лимонов сок)

Оцетът е прелестно средство, с което можете да почистите много от повърхностите в дома ви, като за задачата можете да употребявате също по този начин лимонената киселина или чист лимонен сок. Смесете 50 мл оцет с 500 мл вода и с този разтвор избършете микровълновата, до момента в който не стане чиста. Подобен метод е и отлична стерилизация на повърхността, като дружно с това оцета ще ви помогне да се обезврежда неприятната миризма.

Почистващи препарати за стъкло

В този случай не се изисква никакво нагряване, като е задоволително да избършете добре стените и външната повърхнина със средството. Не забравяйте, че е доста значимо да измиете и да премахнете по-късно почистващия препарат за стъкло, както и да си сложите още веднъж ръкавици, когато почиствате по този начин микровълновата печка.

Всяка една добра стопанка би трябвало да се грижи освен за приготвянето на вкусните ястия, само че и за чистотата на дома. Използвайте тези препоръки, като по този начин ще можете с няколко лесни придвижвания да почистите до искра вашата микровълнова печка.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР