Съдържание:Сапунена вода срещу вредителиСапунена вода срещу запотяване на очилаСапунена вода

...
Съдържание:Сапунена вода срещу вредителиСапунена вода срещу запотяване на очилаСапунена вода
Коментари Харесай

Сапунена вода - всички приложения

Съдържание:

Сапунена вода против вредителиСапунена вода против запотяване на очилаСапунена вода за очила за плуванеСапунена вода за скърцащ паркет или дюшемеСапунена вода против петнаСапунена вода при пресни петна от череши и вишниСапунена вода за събаряне на стеснен пръстенДомашна сапунена вода за примес за балончета  Сапунена вода - всички приложения ‹›  Практична и елегантна кутия за бижута Страхотен аксесоар за вашата кухня:Практична и елегантна кутия за бижута30.00 лева.Виж ››

Бихте се изненадали какъв брой мултифункционално средство се оказва, че е най-обикновената сапунена вода. Като категорично прецизираме, че не става въпрос за течен сапун, който закупувате от магазина, а разперен във вода настърган или нарязан на ситно сапун.

Голяма част от приложенията на сапунената вода, които ще ви изброим, са открити още от времето на нашите баби, когато не е имало такова многообразие от препарати. И разумно може да се сетите, че не е имало някакво друго средство, с което да се почиства посудата.

И даже през днешния ден може да замените скъпия препарат за миене на съдове с елементарна сапунена вода.

И не си мислете, че сапунената вода се е употребила единствено за пране на облекла или пък за разчистване.

Сапунена вода против вредители

 Сапунена вода

Сапунената вода е отлично средство, с което можете да се отървете от редица вредители по растенията, изключително от листни въшки. Необходимо е да прибавите 1 с.л. настърган сапун към 500 мл гореща вода. Разбъркайте добре до цялостното разтваряне на сапуна и пресипете течността в разпръсквач. Логично е да изчакате водата да изстине и чак тогава да преминете към напръскването на засегнатите от листни въшки сектори на растенията. С по този начин приготвената сапунена вода ще разполагате с съвършен и безопасен за околната среда инсектицид. Важно е само да употребявате домакински или бебешки сапун, който е без оцветители или аромати.

Сапунена вода против запотяване на очила

Когато ви се постанова да носите маска на лицето или пък се сблъсквате с внезапна смяна на температурата на въздуха, очилата ви ще се запотят и мъчно ще виждате през тях. Измийте добре със сапунена вода стъклата им, след което ги подсушете с подобаваща забрадка. Този трик е доста сполучлив както за очила с диоптри, по този начин и за слънчеви очила.

Сапунена вода за очила за плуване

И освен. Хората, които постоянно практикуват шнорхелинг, знаят, че преди да влезнат във водата би трябвало да обработят маската си за плуване със сапунена вода. Отново за да не се запотява. Което значи, че можете да употребявате сапунената вода и когато сте в басейн с очила за плуване.

Сапунена вода за скърцащ паркет или дюшеме

 Сапунена вода - всички приложения

Омръзнало ви е да чувате скърцането на паркета или дюшемето ви? На помощ отново идва сапунената вода. В никакъв случай не я изливайте непосредствено върху подовите повърхности, а напоете със сапунена вода мопа, с който ги почиствате.

Сапунена вода против петна

Сапунената вода се употребява и за разчистване на петна от облекла. Макар бялото вино да не оставя толкоз явни петна, секторите на облеклата, поляти с бяло вино ще стартират да пожълтяват. Обработете ги със сапунена вода и продължавайте да се радвате на тоалета си. Отваряме една скоба, с цел да напомним, че няма да постигнете никакъв триумф, в случай че решите да обработвате със сапунена вода петна от алено вино. Колкото и необичайно да ви звучи, те се почистват най-добре с бяло вино.

Сапунена вода при пресни петна от череши и вишни

Следи от малини, къпини, череши и вишни също могат да бъдат почиствани със сапунена вода, стига петната да са пресни.

Сапунена вода за събаряне на стеснен пръстен

Можете да употребявате сапунена вода ако не можете да свалите пръстен от ръката си или в случай че ключът заяжда в бравата ви.

Домашна сапунена вода за примес за балончета

А за какво да давате непрестанно пари за тези тубички за сапунени балончета, на които толкоз се радват децата ви? Пригответе си сами примес от 50 г настърган сапун, разперен в 500 мл вода и прибавете 2 с.л. глицерин. С толкоз на ниска цена средство за сапунени балончета, можете даже и вие да се наслаждавате на хубостта им.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР