Съдържание:Причини за обрязванеКак да разбера дали имам нужда от обрязване?

...
Съдържание:Причини за обрязванеКак да разбера дали имам нужда от обрязване?
Коментари Харесай

Как да разбера дали имам нужда от обрязване?

Съдържание:

Причини за обрязванеКак да схвана дали нуждая се от обрязване?  Как да схвана дали нуждая се от обрязване? ‹›  Загряващи пластири при болки и контузии Препоръчано за теб:Загряващи пластири при болки и травми20.00 лева.Виж ››

Двата съществени фактора, които могат да станат повода за обрязване, е, от една страна, религиозната, а въпреки това са медицинските индикатори, които постановат това.

Така да вземем за пример фимозата е един от тези случаи, когато най-често може да се наложи осъществяването на тази рутинна хирургична интервенция, като това положение се среща най-често при младите мъже, които се намират в дейна полова възраст.

Причини за обрязване:

1. За да се удължи половия акт;

2. За да се понижи рискът от рак на пениса;

3. За по-добра хигиена;

4. Намалява се риска от бактериални инфекции;

5. Визуална хармония на половия орган при мъжа;

6. Намалява се рискът от полово излъчените заболявания, в това число от СПИН;

7. Значително по-малък риск от развиването на фимоза и риска, който тя води при мъжете, които имат диабет;

8. Намалява се риска от херпес на гениталиите.

Част от тези аргументи са по лично предпочитание, като те надлежно не постановат осъществяването на обрязване. Единствено медицинските индикатори могат да станат значима причина за осъществяването на тази процедура, като това важи и за мъжете, които страдат от диабет. При тях е добре да се направи обрязване, защото в случай че се развие фимоза, то това ще бъде още по-сложно за лекуване положение, имайки поради естеството на заболяването.

Как да схвана дали нуждая се от обрязване?

 Обрязване

Въпреки че е много елементарно сами да видят, че има някакъв проблем, постоянно мощния пол с месеци или даже години не търси здравна помощ. Най-често това се дължи тривиално на обстоятелството, че мъжът го е позор и по този начин все отсрочва визитата си при здравното лице, което да му помогне и да реши дали се постанова обрязване или може да се реши казусът по различен метод.

Разбира се, че е изцяло разбираемо да изпитвате позор и боязън, само че това е и изцяло неправилно, тъй като по този начин единствено усложнявате положението си и надлежно лекуването става много по-сложно, а и даже нападателно. Именно ранната диагностика е от решаващи значение за бързото справяне с казуса и лесното възобновяване след самото обрязване, в случай че се постанова такова.

Дори и да имате някакъв проблем, единствено доктор може да вземе окончателното решение дали се постанова обрязване по медицински индикатори (тук не визираме религиозните). То може да се извърши по два метода:

- лазерно;

- класическо.

Ако би трябвало да съпоставим двата метода, то ще прибавим, че лазерното е много по-усъвършенстваният метод, който през днешния ден се ползва все по-често. Важно е и да знаете, че фимозата не пречи на ерекцията ви, както и на чувството по време на секс на чисто физиологично равнище. Това обаче не значи, че можете да оставите нещата на самотек, в случай че виждате, че имате някакъв проблем.

Във всеки един случай е значимо да се обърнете към здравно лице, което да реши защо положение се касае. В случай на фимоза консервативното лекуване се употребява единствено при доста леките форми. Прилагат се кортикостероидни кремове, които оказват помощ да се отпусне стегната кожа.

Въпреки това най-често се постанова обрязване по медицински индикатори, като по този начин се отстранява стесненият сектор от кожата по хирургичен метод.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР