Съдържание:Плюсове на латексната бояНедостатъци на латексната бояКак да почистим латексова

...
Съдържание:Плюсове на латексната бояНедостатъци на латексната бояКак да почистим латексова
Коментари Харесай

Как да почистим латексова стена

Съдържание:

Плюсове на латексната бояНедостатъци на латексната бояКак да почистим латексова стена?  Как да почистим латексова стена

Като цяло латексова стена е много издръжлива и може елементарно да се мие, в случай че се съблюдават някои елементарни правила и насоки. Тази багра се употребява постоянно в кухнята или други места, където повърхностите се цапат доста елементарно.

Заедно с това постоянно се употребява в учебните заведения, лечебните заведения или другите заведения, където потокът от хора е огромен и повърхността надлежно елементарно се замърсява. Латексната багра може да е друга, а точно според от състава си и къде може да се употребява, като най-хубавият вид е миещият.

Плюсове на латексната багра

- доста износоустойчиво покритие, което ще издържи по-дълго от обичайните типове бои;

- резервира наситения си цвят и бляскавост за дълго време;

- доста издържлива е и съвсем не избледнява с времето под въздействието на слънчевите лъчи;

- боята елементарно се отстранява от дрехите;

- безвредна е, не излъчва токсични субстанции във въздуха и няма неприятна миризма;

- покритието е стабилно на влага;

- при боядисването не се образуват балончета, защото пропуща добре въздуха;

- боядисаната повърхнина изсъхва бързо - за към половин час;

- с този вид багра може да сътвори както лъскава повърхнина, по този начин и матово покритие.

Недостатъци на латексната багра

- належащо е авансово да обработите повърхността с грунд;

- не е подобаваща за доста студени помещения;

- нанасянето на боята не е толкоз елементарно: не би трябвало да оказвате мощен напън върху четката, само че и да не е прекомерно слаб.

Как да почистим латексова стена?

 Почистване на латекс

Не се предлага да употребявате абразивни почистващи средства, като четките също не трябва да са с груба повърхнина или да са твърди, защото по този начин можете да повредите покритието на латексовата стена. Най-добре е да употребявате меко почистващо средство или сапунен разтвор:

1. Добавете средството за разчистване към топла вода;

2. Намокрете с почистващото средство или сапунената вода мека гъба или парцал, а по-късно добре го изстискайте и доста деликатно минете по латексовата стена, с цел да избършете. Особено значимо е постоянно да почиствате местата, където доста постоянно се зацапват, като да вземем за пример към ключа на лампите;

3. След това вземете друга чиста гъба и я намокрете единствено с чиста вода. Избършете латексовата стена, с цел да не остане препарат по нея, като внимавате доста с местата, където има ток, защото въпреки всичко парцалът е влажен, а сигурността е преди всичко.

Ако има доста сложни за разчистване петна, тогава можете да употребявате примес от малко студена вода и сода бикарбонат като съотношението е 1:1. Нанесете разтвора на мястото и изчакайте да подейства за 10-на минути, а по-късно избършете доста леко и деликатно с мека гъба, която е напоена единствено с топла вода.

Латексовата стена е лесна за разчистване, в случай че спазвате тези лесни правила, като в този случай няма заплаха да навредите на повърхността. Най-важното предписание е да не употребявате груби препарати, както и четки, когато почиствате тези стени, тъй като по този начин можете да ги надраскате.

И запомнете, че при закупуването на латексова багра е значимо да избирате миещите се, защото те се поддържат доста по-лесно от елементарната.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР