Съдържание:Основни грижи за набукаСушене на набук7 правила на самото почистване

...
Съдържание:Основни грижи за набукаСушене на набук7 правила на самото почистване
Коментари Харесай

Как се почиства набук

Съдържание:

Основни грижи за набукаСушене на набук7 правила на самото разчистване на набукПравила за сигурност при работа с набукВъзстановяване на цвят и текстура на набукаПоследен стадий  Как се почиства набук ‹›  Автоматичен мотив за куче с фенерче - 5м до 15кг Качество без компромис:Автоматичен мотив за куче с фенерче - 5м до 15кг26.00 лева.Виж ››

Набукът наподобява впечатляващо и елегантно, единствено велурните артикули могат да се конкурират с него по хубост. Естествената кожа е материал за имидж и е доста значимо чантите, обувките и ботушите да имат внушителен тип.

Когато избирате такива артикули, е добре да се научите по какъв начин да почиствате и поддържате изделията от набук, по какъв начин да предотвратите стареенето и да коригирате последствията от неприятното време. Грижата за този материал е единствено на пръв взор сложна, само че в действителност няма да ви отнеме доста време.

Набукът е кръстоска сред гладка кожа и велур по текстура. Фино-пухкавата текстура се получава след хромиране на дъбене и гланциране на предната повърхнина на кожата на говеда. Материалът е устойчив, с висока резистентност на изхабяване и резистентност на влага спрямо велура. Често се употребява за шиене на трекинг ботуши.

Как да почистите и да се грижите за набука, зависи от неговите свойства в съответния случай.

- Естественият набук е прелестен на досег, поддържа топлинен баланс и е дишащ, само че изисква деликатна поддръжка. Трябва постоянно да се суши и да се третира с водоотблъскваща импрегнация;

- Изкуственият сурогат на външен тип се разграничава малко от естествения, по-толерантен е към температурни крайности и висока мокрота, устойчив и удобен, само че с понижена пропускливост на въздуха. Изисква поддръжка с антисептици и дезодоранти;

- Промазаният набук е натурален материал, пропит с маслен състав за основаване на водоустойчив филм, има по-гладък леко овлажнен тип и е доста устойчив. От него се вършат туристически обувки и зимни ботуши. Особеността на това по какъв начин да почистите равен набук е постоянното премахване на петната.

Въпреки че набукът изисква деликатна поддръжка, той не е толкоз особен, колкото велура или велурената кожа.

Основни грижи за набука

 Как се почиства набук

За да запазите обувките и чантите си като нови, би трябвало да спазвате няколко правила за това по какъв начин да почистите набука. Основните са общи за всички видове кожа, само че при набука са малко повече, в сравнение с за елементарната кожа и по-малко проблематични, в сравнение с за велур. Запасете се с верните принадлежности и принадлежности, с цел да улесните този развой.

4 стъпки: Как да почистим набука зависи от степента на неговото намокряне и замърсяване. Пълният развой на възобновяване се състои от четири стъпки, някои от които може да не са нужни в избрани случаи.

Сушене на набук

Преди да пристъпите към метода, по който да почистите набука от нечистотия, продуктът би трябвало да бъде добре изсушен. Това не може да стане с отоплителни уреди, би трябвало да се изсуши при стайна температура. За да ускорите процеса, напълнете ботушите или обувките си с хартия и я сменете съгласно потребностите.

7 правила на самото разчистване на набук

- Със специфична четка почистете праха и сухата нечистотия от повърхността;

- Отстранете упоритите замърсявания с пяна или шампоан за обувки;

- Изсушете, като следвате горните правила;

- Отстранете старите петна с мека четка или гума;

- Повторете процедурата, като започнете от точка 2, 2-3 пъти, в случай че е необходимо;

- Поправете всички забележими недостатъци със спрей за боя;

- Повдигнете власинките с четка.

Най-трудният и отнемащ време развой на всички процедури за грижа за кожата е почистването. Във всеки случай се изискват разнообразни ограничения, само че схемата е една и съща.

Правила за сигурност при работа с набук

- Как да измиете нубука? Не можете да вършиме това под течаща вода и да употребявате домашен химикали. Пяната авансово се нанася върху гъбата и се популяризира по повърхността.

- Как да почистя набука с четка? Без мощен напън с леки придвижвания.

Възстановяване на цвят и текстура на набука

Набукът е изгубил цвета си, на повърхността се появяват микродраскотини - обработете цялата повърхнина с професионален артикул. Боя и спрей - възстановяващ цвят, подобаващ за набук и велур. За да избегнете линии, напръскайте отмерено от разстояние 30-40 см.

Често задаван въпрос - какво се случва, в случай че набукът се почисти с крем за кожа? Изхвърлете тази концепция, с цел да не разваляте материала. Кремът за кожата оставя на повърхността кино покритие, което изцяло унищожава структурата на набука.

Последен стадий

Нанесете отмерено водоотблъскващ спрей върху почистената повърхнина. За естествените материали това би трябвало да се направи след всяко разчистване. Новите артикули, направени от промазан набук, не се нуждаят от спомагателна отбрана. Ще би трябвало да прибягвате до нея, единствено в процеса на изхабяване на материала, когато сте изправени пред естественото им намокряне или в процеса на мокро разчистване.

Ако на разположение няма специфични средства:

- Разтворът на амоняк отстранява бели линии и мазни петна.

- Разтворът с оцет, разпилян от бутилка със спрей, възвръща свежестта на набука.

- Кислородната вода отстранява петна върху обувки със ярък цвят.

- За разчистване на бели обувки - примес от сода и мляко.

- Мазните петна дейно отстраняват талк, креда и нишесте.

Но е по-добре да не експериментирате, а да употребявате професионални средства.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР