Съдържание:Основен методБавно готвене на бял оризГотвене в мултикукър ‹›Качество без

...
Съдържание:Основен методБавно готвене на бял оризГотвене в мултикукър ‹›Качество без
Коментари Харесай

Как се готви бял ориз?

Съдържание:

Основен методБавно готвене на бял оризГотвене в мултикукър  Как се готви бял ориз ‹›  Комплект за готвене от 9 елементи Качество без компромис:Комплект за готвене от 9 части193.84 лева.Виж ››

Белият ориз е идеалната гарнитура за всяко едно ядене, като да вземем за пример той е прелестно допълнение към месото, зеленчуците, ароматни супи и рибата. Варенето му не е по никакъв начин комплицирана задача, само че въпреки всичко е значимо да знаете точните пропорции на ориза и водата, които се показват на опаковката и зависят от сорта. Стандартно това съответствие е 1 чаша ориз и 2 чаши вода, т.е. 1:2.

Как се готви бял ориз?

Основен способ

Напълнете тенджерата с вода и я поставете на котлона. За този способ ще би трябвало да употребявате 1 част ориз и 2 елементи вода. Не забравяйте преди този момент да го измиете най-малко три пъти със студена вода, като по този начин той няма да се слепва. След това прибавете 1 супена лъжица олио към водата и я изчакайте да кипне, а едвам по-късно прибавете и ориза. Посолете го по ваше предпочитание и намалете температурата, защото той не трябва да се готви на доста високи градуси.

Оставете го да се свари на затворен похлупак за към 15-на минути, като можете да разбъркате не повече от 1-2 пъти в самото начало, с цел да не стане кашав. Накрая спрете котлона и го оставете по този начин да се доприготви за още 20-на минути.

Бавно готвене на бял ориз

 Бял ориз

Отново напълнете тенджерата с вода и я сложете на котлона, като тук съотношението е отново 1:2. Добавете още в този момент една лъжица сол, с цел да може по този начин водата да кипне по-бързо, а през това време измийте добре ориза със студена вода. Добавете го в тенджерата и незабавно намалете степента на котлона, с цел да се готви на по-бавен огън. След като се подготви го махнете от котлона и можете да го сервирате като гарнитура на обичаните ви ястия.

Готвене в мултикукър

Първото значимо нещо, което би трябвало да знаете е това, че в този случай пропорциите са 3 чаши ориз и 5 чаши вода. По предпочитание можете да добавите разтопено краве масло или олио, както и сол. Важно е да се готви на междинна температура в уреда, а не на висока, като по този начин той става доста ровък и не се слепва. Оставете го да се свари, следвайки инструкциите на производителя.

 Как се готви бял ориз

Оризът е една от най-старите зърнени култури в света, който също така може да добави прелестно всяко вкусно ядене. Съчетава се съвършено с подправката къри и куркума, само че също по този начин той е хранителен източник на редица значими за организма ни витамини, минерали и микроелементи, като да вземем за пример калций, желязо, манган, магнезий, фолиева киселина, тиамин, ниацин и други. Също по този начин той оказва помощ за укрепването на имунната ни система. само че е и скъп източник на редица значими за здравето ни хранителни субстанции.

Като цяло оризът е потребен, като е изключително значимо той да не е гладък, защото по този начин губи огромна част от скъпите си и потребни съставки. Както и сами видяхте, приготвянето му не е по никакъв начин комплицирано, като още след 2-3 приготвяния и към този момент ще се научите по какъв начин да го вършиме ровък и доста апетитен.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР