Съдържание:Какво означават показателите, които виждате на екрана? Кога кръвното налягане

...
Съдържание:Какво означават показателите, които виждате на екрана? Кога кръвното налягане
Коментари Харесай

Какво представлява кръвното налягане?

Съдържание:

Какво значат индикаторите, които виждате на екрана? Кога кръвното налягане е обикновено? Как да разберем дали кръвното ни налягане е високо?  Какво съставлява кръвното налягане? ‹›  Електронен термометър за деца Препоръчано за теб:Електронен термометър за деца8.50 лева.Виж ››

Когато сърцето ви бие, то изпомпва кръв, която циркулира из тялото ви и отнася О2 до клетките като по този метод ги зарежда с сила. По време на тази циркулация, кръвта ви реализира напън или налягане върху кръвоносните ви съдове.

И точно това се назовава кръвно налягане - натискът, който кръвта реализира върху кръвоносните ви съдове.

Ако кръвното налягане е високо, това в допълнение напряга артериите и сърцето ви и води до проблеми със сърдечно-съдовата система, хипертония, инфаркти и инсулти.

За да разберете дали кръвното ви налягане е високо, ниско или обикновено, най-лесният метод е да го измерите. Защото доста постоянно аномалиите в него може да протекат без признаци.

Какво значат индикаторите, които виждате на екрана?

Всяко премерване на кръвното налягане регистрира две цифри, които указват горната и долната граница. Горната граница демонстрира систоличното, а долната - диастоличното кръвно. Горната граница е най-високата степен на кръвно налагане в съдовете ви, а долната - най-ниската, която се появява при отпущането на сърцето.

Кога кръвното налягане е обикновено?

 Измерване на кръвно налягане

В идеалния случай кръвното налягане би трябвало да е 120 на 80. То указва, че човек е в положително здраве. Рискът от инфаркт, инсулт или други сърдечно-съдови проблеми е невисок. Ако водите здравословен метод на живот, то увеличавате възможностите си да запазите тези равнища.

Ако обаче индикаторите се качат до или над 140 на 90, тогава би трябвало да потърсите лекарска помощ. В най-хубавия случай това е единично събитие, само че може да се приказва и за хронична хипертония. Ако поддържате непрекъснато високи стойности, това покачва и вероятността от инфаркт или инсулт.

Как да разберем дали кръвното ни налягане е високо?

Най-лесният метод, както към този момент споменахме, е като го измерите с уред, тъй като нормално няма да го почувствате.

Понякога обаче то е съпроводено с главоболие или общо неразположение, което не знаете на какво се дължи. Ако имате и фамилна обремененост, то тогава би трябвало постоянно да мерите стойностите му и да следите положението си, с цел да се вземат навременни ограничения.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР