Съдържание:Какво е месечна помощ за наемКой може да получава месечна

...
Съдържание:Какво е месечна помощ за наемКой може да получава месечна
Коментари Харесай

Месечна помощ за наем

Съдържание:

Какво е месечна помощ за наемКой може да получава месечна помощ за наем  Месечна помощ за наем

Социалните помощи са тип държавни привилегии, които се дават на лицата, нуждаещи се от подкрепяне. Тези услуги се обезпечават от Дирекциите по обществено подкрепяне.

Обикновено всеки правоверен жител има опцията да кандидатства за обществена помощ, в случай че дава отговор на заложените условия. Социалните помощи са няколко типа:

- Помощи за безработни;

- Помощи за отопление;

- Месечна парична помощ;

- Месечна помощ за наем.

Какво е месечна помощ за наем

Месечната помощ за наем съставлява погасяване на наем за общински жилища. Тази обществена помощ се отпуска единствено на лица, които имат настанителна заповед на тяхно име. Другото наложително условие е приходът на надлежно лице от предишния месец да бъде под 150 на 100 от диференцирания най-малък приход.

Кой може да получава месечна помощ за наем

Ето кои хора имат право да се възползват от тази държавна услуга:

- На месечна помощ за наем имат право всички самотни възрасти хора, които са на възраст над 70 години;

- Месечна помощ за наем могат да получат всички сираци до 25-годишна възраст, които сполучливо са приключили обществен учебно-професионален център;

- Право на тази обществена помощ имат и самотни родители. Тук се включва независимо развъждане на дете от един родител в резултат на бракоразвод, вдовство или несключен цивилен брак. Отглежданото дете или деца би трябвало да са под 18-годишна възраст или до момента в който завършат междинна степен на обучение. Максималната позволена граница за възраст на детето е 20 години.

За да се получи такава помощ, първо, би трябвало да се попълни заявление - декларация по пример, след което да се изпрати до Дирекциите за обществено подкрепяне. Вариантите за подаване на декларацията са няколко:

- По електронен път, като се употребяват услугите в системата за Сигурно Електронно Връчване;

- Чрез лицензиран пощенски оператор, като изпращаната декларация би трябвало да бъде в автентичен вариант;

- Лично предаване, като то се реализира с декларацията и персонална карта, която да служи за информация.

Ако подадените условия са спазени, месечната обществена помощ се отпуска всеки месец от Дирекциите за обществено подкрепяне. Тяхната стойност покрива всички разходи за наема на жилището като се изключи таксата за боклук.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР