Съдържание:Как се сключва граждански брак? Необходими документи за записване за

...
Съдържание:Как се сключва граждански брак? Необходими документи за записване за
Коментари Харесай

Как се сключва граждански брак?

Съдържание:

Как се подписва цивилен брак? Необходими документи за записване за подписване на цивилен бракКакви могат да са пречките за встъпване в цивилен брак?  Как се подписва цивилен брак?

Всеки търси своята половинка, която да го поддържа и схваща, да го обича и да е до него във всеки един миг. Желанието ни да създадем здраво семейство е изцяло обикновено и няма нищо необичайно в това.

Ако обаче сте обвързани, тогава идва моментът, когато желаете да узаконите връзката си и в този миг напълно естествено стартирате да се питате по какъв начин се подписва цивилен брак тъкмо, в това число какви документи ще би трябвало да съберете.

Как се подписва цивилен брак?

И по този начин, първото значимо нещо, което би трябвало да знаете, е това, че църковният брак не е наложителен. Това е ваше персонално предпочитание и се прави единствено, в случай че го желаете. Относно сключването на гражданския брак, то тук към този момент си има някои избрани процедури, които би трябвало да спазите, с цел да може да узаконите връзките си.

Процедурата стартира с подаването на заявление към Общинския съвет в града, където живеете, като по този начин заявявате своето категорично предпочитание за това. Може единствено единият от двама ви да подаде това заявление, т.е. не е належащо да ходите двамата. То се вписва в специфична книга, като там се показва надлежно датата, когато сте го подали, имената на хората, които са подали заявката, на коя дата, както и в какъв брой часа ще се подписа гражданския брак.

Освен това към заявката се попълня и специфична декларация, където се съгласявате, че няма никакви законови спънки, които могат да попречат на встъпването ви в брака. Важно е също по този начин да се упомене дали дамата желае да резервира своята фамилия или желае да одобри тази на бъдещият ѝ брачен партньор.

Имайте поради, че цивилен брак може да се подписа не по-рано от 30 дни, откакто сте подали заявката, като може да бъде направено изключение единствено по доста значими и уважителни аргументи. Самото встъпване в брак се подписва в обредния дом, като той работи всеки ден. Възможно е да бъде направено изключение единствено и само, в случай че има основателни аргументи за това, като да вземем за пример бременност, болест или други.

Необходими документи за записване за подписване на цивилен брак:

 Граждански брак

- документи за идентичност, които би трябвало да са валидни;

- здравно удостоверение (че не сте заболели от заболявания, които могат да бъдат спънка за встъпване в брак);

- разписка за всички платени такси;

- формуляр, където сте попълнили имената на кумовете ви;

- спомагателни документи, в случай че се постановат такива (например удостоверение дали към този момент сте сключвали брак преди и други).

Какви могат да са пречките за встъпване в цивилен брак?

1. Нямате 18 години;

2. Вече сте женени/омъжени;

3. Ако имате роднинска връзка;

4. Единият от двамата сътрудници има съществено заболяване, което може да носи сериозна заплаха за поколението. В този случай гражданският брак може да се подписа единствено, в случай че другият знае за болестта.

Ако сте подали всички документи и сте спазили тези стъпки, тогава се смята че няма никакви спънки да встъпите в цивилен брак. Длъжностното лице пита двете страни дали са съгласни да сключат брак и при позитивен отговор се сформира надлежно акт за подписване на брак, който следва да се подпише от мъжа и дамата, както и от кумовете на двойката и длъжностното лице в обредната зала.

Безспорно това е доста благополучен ден за всички двойки, който ще се резервира в спомените ви за цялостен живот.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР