Съдържание:Как се прави Лате? Необходими пособия приготвяне на ЛатеНачин на

...
Съдържание:Как се прави Лате? Необходими пособия приготвяне на ЛатеНачин на
Коментари Харесай

Как се прави лате?

Съдържание:

Как се прави Лате? Необходими принадлежности подготвяне на ЛатеНачин на подготвяне на Лате  Как се прави лате? ‹›  Двустенна термо чаша за кафе - 220 мл Препоръчано за теб:Двустенна термо чаша за кафе - 220 мл15.00 лева.Виж ››

Далеч не всеки има в дома си кафемашина с голям брой функционалности, а може и даже да нямате подобен апарат. Ако и вие сте в тази обстановка, само че доста желаете да си извършите вкусно и ароматно Лате, тогава през днешния ден ще ви разкрием тайната на тази невероятна напитка.

Как се прави Лате?

Веднага ще ви успокои и ще кажем, че даже да нямате най-модерната кафемашина или даже да не разполагате с такава, отново можете да си извършите Лате, защото действително то съставлява нормално еспресо, което има млечна пяна. Важно е обаче да знаете някои хитрини, които ще ви оказват помощ да се справите съвършено с тази задача.

Така да вземем за пример доста тъничък миг при приготвянето на Лате е това, че трите пласта не трябва да се смесва, тъй като другояче се губи концепцията на самата кофеинова напитка. Неговите пластове са надлежно млякото, по-късно кафето и най-после млечната пяна, като точно това прави Латето толкоз вкусно и обичано от голям брой хора по света.

Необходими принадлежности подготвяне на Лате

За да си извършите сами домашно Лате, ще ви би трябвало по-дълбок тиган или пък някаква дребна тенджера, обичаната ви чаша за кафе, телена бъркалка и също по този начин дребна каничка за млякото.

Начин на подготвяне на Лате

 Еспресо за Лате

Първата ви задача е да изсипете млякото в тенджерата или дълбокия тиган, като значима специфичност е това огънят да не е доста мощен. Не забравяйте, че би трябвало да бъркате непрестанно, до момента в който не се образува плътна и гъста пяна. Ако имате специфична бъркалка с малко моторче, тогава самоуверено можете да го включите, защото по този начин ще е много по-лесно да се справите с тази стъпка.

След това в стъклената чаша, където ще вършиме вашата напитка Лате, изсипете млякото, като деликатно с една лъжичка придържате пяната. След като сте добавили мечтаното от вас количество мляко, то следва да добавите деликатно и пяната.

Следващата ви задача е да си извършите вкусно и ароматно еспресо, като за задачата можете да употребявате машина, в случай че имате. Ако обаче нямате, тогава го пригответе в елементарната кафеварка. Ако желаете класическо Лате, тогава не прибавяйте към него някакви сиропи, а също по този начин не използвайте безкофеиново кафе. В този случай ще стане по този начин, че кафето ще стане по-тежко от млякото и по този начин няма да могат да се образуват пластовете на Латето.

След като сте подготвени, сипете кафето в средата, като е доста значимо да вършиме това на доста тънка струйка, с цел да не се унищожи самата пяна. Накрая можете да го поръсите с малко какао, както и да добавите сироп, в случай че доста желаете, само че бъдете деликатни, защото е значимо количеството му да не е огромно, с цел да попадне от него в долните пластове.

Ето че даже и сами можете да си извършите вкусно Лате в домашни условия, само че бъдете деликатни тъй като е значимо да се разграничават ясно трите пласта на напитката, а точно горещото мляко, еспресото и гъстата млечна пяна.

Виж също и по какъв начин се прави капучино или пък си харесай някоя от тези предписания за кафе.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР