Съдържание:Как да се отървете от лошата миризма на краката? Притеснявате

...
Съдържание:Как да се отървете от лошата миризма на краката? Притеснявате
Коментари Харесай

Как да се отървете от миризмата на краката и мазолите

Съдържание:

Как да се отървете от неприятната миризма на краката? Притеснявате се от мазоли по краката?  Как да се отървете от миризмата на краката и мазолите ‹›  Дерма ролер с 540 игли за лице и тяло Препоръчано за теб:Дерма ролер с 540 игли за лице и тяло12.00 лева.Виж ››

Неприятната миризма на краката може да бъде смущаваща, в случай че събуем обувките си пред други хора. Има няколко лесни метода да се отървете от несъразмерното изпотяване и миризмата на краката. Ако отделите няколко минути в грижа за краката си, тогава рецептите по-долу ще ви оказват помощ.

Двете най-чести аргументи за неприятна миризма на краката са изпотяването и типът на обувките, които носите. Потенето, както знаем, е най-важният развой в тялото, който освен поддържа температурата ни, само че и оказва помощ за отстраняването на отпадъците от тялото. Единственият му минус е, че създава миризма, която от време на време е непоносима. За информация - всеки човешки крайник има над 250 000 потни жлези, тъй че не е чудно, че краката миришат.

Основната причина за тази миризма са бактериите. Бактериите отделят боклуци под формата на миризма. Обувките, направени от синтетични материали, са друга причина за това. Прекомерното натоварване на краката ви, изключително в случай че сте били на крайници дълги часове, също може да бъде причина за неприятна миризма.

Как да се отървете от неприятната миризма на краката?

 Как да се отървете от миризмата на краката

Ето няколко елементарни съвета:

- Краката би трябвало да се мият с антибактериален сапун. Не е ненужно да извършите това и с обувките, които носите;

- Не носете синтетични чорапи. Трябва да са направени от памук;

- Нанасянето на глицерин ще помогне за омекотяване на краката ви, изключително в случай че те са изтощени, а също по този начин ще ви помогне да поддържате краката си сухи и чисти;

- Вани с 1 супена лъжица сол, 2 литра топла вода, освен ще облекчат умората, само че и ще оказват помощ за решаването на казуса с неприятната миризма;

- Веднъж седмично би трябвало да се вършат бани от мощен чай за 30 минути. Танините, съдържащи се в чая, унищожават бактериите и затварят порите, което ви разрешава да поддържате краката си сухи и чисти за дълъг интервал от време.

Всички тези елементарни способи ще ви оказват помощ да решите казуса си и да забравите за него вечно.

Притеснявате се от мазоли по краката?

 Как да се отървете от миризмата на краката и мазолите

Мазолите, тези грозни мъчителни формирания, произлизащи от дълготрайно търкане на кожата, ни предизвикват доста неприятности. Ако медикаментите към този момент не оказват помощ, се обръщаме към старите изпитани бабини лекове.

В националната медицина необятно се употребяват глухарче, лук, чесън. Ето няколко елементарни предписания:

- Глухарче. Натърквайте всекидневно мазолите си с свеж сок от цветовето и стъблата;

- Лук. Запечете лука, настържете или нарежете на ситно, до момента в който се образува каша. Прикрепете към крайници и превържете. След 1 час деликатно изстържете омекналия пласт на роговицата и след изсушаване на кожата намажете с масло или крем. Повтаряйте процедурата 2 пъти дневно, до момента в който мазолът изчезне напълно;

- Ако мазилките са остарели, тогава лимонът ще помогне да се отървете от тях. Преди лягане натъркайте мазолите с лимонова кора.

Всички тези национални средства са изпитани, само че преди да употребявате някое от тях, би трябвало да се консултирате с доктор.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР