Съдържание:Как да приготвите кондензирано млякоС мляко и захарС мляко на

...
Съдържание:Как да приготвите кондензирано млякоС мляко и захарС мляко на
Коментари Харесай

Как се прави кондензирано мляко

Съдържание:

Как да приготвите кондензирано млякоС мляко и захарС мляко на прахС мляко и ванилия  Как се прави кондензирано мляко

Кондензираното мляко е прочут млечен артикул, получен от нормално краве мляко и добавена захар. Продуктът се получава след развой на съсредоточаване на млякото, като процесът на кондензиране поражда като опит за удължение на периода на кравето мляко.

Съществуват главно два типа кондензирано мляко – сгъстено и несгъстено. Първият тип е компактен, карамелен и сладостен. Обикновено се употребява в приготвянето на сладкиши и десерти. Несгъстеният тип кондензирано мляко е по-рядък. Той се употребява като добавка в разнообразни питиета – чайове, кафета.

Приготвянето на кондензирано мляко вкъщи е изцяло постижима задача с набирането на избрани артикули и преодоляването на няколко техники. Добрата вест е, че не съществува единствено един метод за подготвяне на кондензирано мляко, което дава свободата да подберете най-подходящия вид по отношение на вашите благоприятни условия и налични артикули.

Как да приготвите кондензирано мляко

Традиционно кондензираното мляко се прави като нагрявате краве мляко, до момента в който се изпари огромна част от водата от него. След това се прибавя захар, което оказва помощ за консервирането му. Това създава гъста, сладка примес с карамелен цвят и богат усет.

Въпреки това има съществени вариации за неговото подготвяне, като могат да се прибавят разнообразни съставки.

С мляко и захар

Най-лесната класическа рецепта за подготвяне на кондензирано мляко е с две съществени съставки – краве мляко и захар. За тази рецепта са ви нужни:

2 чаши пълномаслено краве мляко;

1 чаша захар.

За да приготвите кондензирано мляко по този метод, то в тенджера смесете млякото и захарта на междинна температура. След това загрейте сместа до шупване, като идната стъпка е да което да намалите температурата и варете към 1-2 часа, като разбърквате от време на време, до момента в който стане компактно и карамелено.

С мляко на прахуляк

 Кондензирано мляко

Единият от методите за приемане на кондензирано мляко е с потребление на мляко за прахуляк. За тази цел са ви нужни следните съставки:

1 ¼ чаша крем мляко на прах;

½ чаша вода;

½ чаша захар.

За приготвянето на кондензираното мляко би трябвало първо да разбъркате млякото на прахуляк с вода, до момента в който не получите съвършено разбъркан разтвор. След това прибавете захарта и продължете да разбърквате, до момента в който тя не се разтопи в сместа. След това поставете готовите съставки на муден огън и варене в продължение на час, до момента в който сместа не се сгъсти задоволително.

С мляко и ванилия

Още един способ за подготвяне на кондензирано мляко е с краве мляко и ванилия. За задачата са ви нужни следните съставки:

4 чаши пълномаслено мляко;

1 чаша захар;

1 ч.л. дестилат от ванилия.

За този способ на подготвяне на кондензираното мляко би трябвало първо да смесите в тенджера млякото и захарта на междинна температура. Следващата стъпка е да разрежете ванилията и извадете семената. Добавете семената и празните чушки в тенджерата или използвайте екстракта от ванилия. Загрейте сместа до шупване, след което намалете температурата на ниска степен и варете към 1-2 часа, като разбърквате от време на време, до момента в който стане компактно и карамелено.

Вижте и по какъв начин се прави домашно плодово мляко.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР