Съдържание:ГлухарчеЗелен чайМагданозХвощПирей ‹›Препоръчано за теб:Загряващи пластири при болки и травми20.00

...
Съдържание:ГлухарчеЗелен чайМагданозХвощПирей ‹›Препоръчано за теб:Загряващи пластири при болки и травми20.00
Коментари Харесай

Кои билки са за отводняване?

Съдържание:

ГлухарчеЗелен чайМагданозХвощПирей  билки за отводняване ‹›  Загряващи пластири при болки и контузии Препоръчано за теб:Загряващи пластири при болки и травми20.00 лева.Виж ››

Макар че тялото ни се състои в огромна степен от вода, задържането на непотребни течности е рисково и се провокира най-често от съществени болести на сърцето, бъбреците и други жизненоважни органи.

Причините могат да бъдат също дълготрайно обездвижване, вреден метод на живот, използването на някои медикаменти. Дискомфортът върви с отичане на крайниците, на лицето и общ нездравословен тип.

Поради сериозните последствия на това положение съществуват лекарства за отводняване, които се назначават за връщане на салдото във водното наличие на тялото.

Народната медицина също познава голям брой билки, които са подобаващи за отводняване. Познаването на някои от тях е от изгода за всеки човек, защото положението е необятно публикувано.

Глухарче

Билката глухарче съдържа витамини, минерали и е подобаваща при чернодробни болести, проблеми с кръвното налягане, както и с храносмилателния тракт. Препоръчва се най-много чай от билката, който провокира по-често уриниране, с което тялото се освобождава от непотребните течности. Чаят от глухарчето има детокс резултат и отстранява непотребни мазнини от тялото.

Зелен чай

 зеленият чай оказва помощ за отводняване

Силните антиоксидантни свойства на зеления чай са добре известни. Той усъвършенства метаболитните процеси и гори непотребните мазнини. Освен това тя има естествени диуретични качества и с нейна помощ се изхвърлят непотребните течности. Чашата зелен чай, с изключение на приятност носи и изгода - защищава от отичане.

Магданоз

Магданозът е билка, която заема челни места пред подправките. Салатите, супите и доста ястия са немислими без магданоза. Не на всеки е известно, че ароматната билка е добър диуретик и с нейна помощ се ускорява уринирането. Костите и имунитета удобно се повлияват от магданоза, а салдото на течностите в тялото е обезпечен с честото потребление на магданоз в готварските предписания.

Хвощ

Билката хвощ е диуретик, употребен от епохи. Той освен отстрани непотребната течност в тялото, само че и облекчава пристъпите на подаграта, артрита, дихателните проблеми и диабета. Чай или хранителна добавка е изборът за приемането му, а изгодата от него е безспорна.

Пирей

Тази билка най-често се предлага под формата на чай и е известна с пикочогонните си свойства. Препоръчва се и при инфекции на пикочните пътища, както и при обособяване на песъчинки от бъбреците.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР