Съдържание:Алое вера при кожни проблеми и подмладяванеАлое при борба с

...
Съдържание:Алое вера при кожни проблеми и подмладяванеАлое при борба с
Коментари Харесай

5 безценни ползи от алое вера

Съдържание:

Алое вера при кожни проблеми и подмладяванеАлое при битка с рака на гърдатаАлое за храносмилателната система и метаболизмаАлое вера за контрола на кръвната захарЗа джука хигиена и поддържане на оралното здравеПротивопоказания за потребление на алое вера  5 скъпи изгоди от алое вера

Понятието потребно растение и алое вера са съвсем синоними. Това е видяно от хората още преди 6 хиляди години и по тази причина още в древността алое вера е наречено растение на безсмъртието.

Противовъзпалителните и антибактериалните му свойства, наред с значимите макронутриенти в състава вършат главните 4 типа алое вера естествена лечебна аптека. Трудно е да се изброят всички изгоди от алоето, само че съсредоточаването върху 5 от тях е задоволително, с цел да даде визия за опциите на този растителен тип.

Алое вера при кожни проблеми и подмладяване

Екземите, раните, акнето са постоянно срещани кожни раздразнения. Аюрведа употребява листата на алое вера за лекуване на болести на кожната тъкан.

Растението има силата да обновява женската полова система, да контролира месечния цикъл, само че и да хидратира кожата в този толкоз значим интервал от всекидневието при дамата, правеща я мека и еластична.

Алое при битка с рака на гърдата

Алоето има дарба за ускорява регенеративните процеси в тялото и ускорява защитните му благоприятни условия. Смята се, че има капацитет в битката с раковите болести, изключително на гърдата. Тъй като и ниско токсично, то е потребно безвредно за приложимост.

Алое за храносмилателната система и метаболизма

 Ползи от алое вера

Известни са лаксативните благоприятни условия на алое вера и то постоянно се предлага при запек и за ликвидиране на храносмилателния тракт. При рефлукс също е дейно, тъй като понижава признаците. Има и жлъчегонно деяние, а също понижава холестерола и усъвършенства усвояването на мазнините.

Алое вера за контрола на кръвната захар

Алое вера пречиства лимфата и управлява равнищата на захар в кръвта. Сокът от алоето е дейно средство за намаление на кръвната захар и към този момент се оферират медикаменти с алое вера за лекуване.

За джука хигиена и поддържане на оралното здраве

Екстрактът от алое вера е естествена опция на разтворите за джука хигиена. Сокът оказва помощ при кръвотечение и инфектиране на венците, стопира образуването на плака. Аюрведа предлага различна паста за зъби на основата на растението за разчистване и ароматизиране на устната празнина.

Противопоказания за потребление на алое вера

Не бива да се употребява при бременност, нефрит, болести на органи в дребния таз, хемороиди. Нужна е консултация със експерт преди приложимост на растението.

Вижте и елементарно домашно развъждане на алое.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР