Съдържание:1. Профилираност на училището2. Доказани резултати на възпитаниците на училището3.

...
Съдържание:1. Профилираност на училището2. Доказани резултати на възпитаниците на училището3.
Коментари Харесай

Съвети при избор на училище за детето

Съдържание:

1. Профилираност на училището2. Доказани резултати на възпитаниците на училището3. Отдалеченост на учебното заведение от вкъщи и финансови благоприятни условия на родителите  Съвети при избор на учебно заведение за детето

Предлагаме ви 3-те най-важни критерии, съгласно които би трябвало да избирате учебно заведение на детето си. Естествено, приказваме за седмокласниците, тъй като заради " районирането " за дребните ни дечица към този момент нямаме съвсем никакво право на избор.

1. Профилираност на учебното заведение

На някои деца им се отдават повече точните науки, а на други филантропичните. Ако вие като родител владеете точните науки да вземем за пример, то не изисквайте това нещо и от детето си. От него може да не излезе превъзходен математик, физик и така нататък, само че пък прелестен психолог. Може да е идващият Роналдо или пък Пикасо. Не го ограничавайте, в случай че то към този момент демонстрира интерес към избрани науки, спорт или изкуства.

В случай че нищо съответно не го интересува, то тогава към този момент май ще би трябвало да се намесите и вие като родители. Важно е да знаете, че са доста малко децата на възраст от 13- 14 година, които имат ясна визия какви желаят да станат по специалност в бъдеще. Опитайте се да им помогнете, само че без да ги ограничавате.

 Избор на учебно заведение за детето

Според българската просветителна система кандидатстването след 7 клас е еднократно. Ако детето или вие не сте решили вярно профила на учебното заведение, то ще имате опция да вземете вярното решение, когато се стигне до избор на университет. Кандидатстването за него не е еднократно, а вероятността към този момент израсналото ви дете да се е трансформирало в съзнателен жител, който знае какво желае от живота, е доста по-голяма, в сравнение с един 7-мо класник/класничка.

2. Доказани резултати на възпитаниците на учебното заведение

Безспорно най-хубавият метод да ревизирате както компетентността, по този начин и професионализма на преподавателите в едно учебно заведение, е като наблюдавате резултатите, които са изкарали неговите ученици на предишни изпити и матури. Подобни статистики се разгласяват всяка година, а и те ще са ви нужни, с цел да ревизирате какви са баловете на мечтаното от вас учебно заведение, с цел да можете да прецените дали те дават отговор на хипотетичните оценки, които би изкарало детето ви на матурите.

3. Отдалеченост на учебното заведение от вкъщи и финансови благоприятни условия на родителите

Като изключим СМГ, както и други потвърдили се държавни образователни заведения в останалите огромни български градове, които в действителност могат да се похвалят със забележителни резултати, нормално на второ място (в множеството случаи даже на 1-во) като елитни учебни заведения се оказват частните. Истината обаче е, че са малко родителите, които имат финансовата опция да запишат детето си в сходно учебно заведение. Просто не разполагат с такива средства.

 Частни учебни заведения

Като родител не трябва да се притеснявате толкоз, в случай че не можете да си позволите да изпратите детето си в частно учебно заведение, тъй като съществува и мнението, че децата, записани в сходни учебни заведения, са по-разглезени и израстват надлежно с прекомерно високо самочувствие или противоположното - с прекомерно ниско, в случай че не са съумели да оправдаят упоритостите на родителите си, както и тяхната инвестиция.

Друг фактор, който би трябвало да се вземе поради, е и на какво разстояние от вкъщи се намират учебните заведения, на които е спряло погледа си вашето дете, или просто тези, които вие смятате, че са подобаващи за него.

На тази възраст множеството деца вървят сами на учебно заведение и вие няма да сте ангажирани с откарването или прибирането им от образователното заведение. Но не забравяйте, че има разлика дали то ще успее да стигне до определеното учебно заведение за 30 мин или 1 час, или ще са му нужни 2 часа. Този фактор по никакъв начин не е за подценяване, изключително зимно време.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР