Съдържание:1. Избягвайте определени храни2. Практикувайте добра хигиена на храните3. Помислете

...
Съдържание:1. Избягвайте определени храни2. Практикувайте добра хигиена на храните3. Помислете
Коментари Харесай

10 съвета за поддържане на храносмилането в топ форма

Съдържание:

1. Избягвайте избрани храни2. Практикувайте добра хигиена на храните3. Помислете за потреблението на пробиотик4. Отидете на доктор, в случай че нещо се случи5. Не се опасявайте от изследвания6. Опознайте храносмилателната си система7. Помислете за работа с диетолог8. Спрете неприятните навици9. Яжте аспержи10. Помислете за физически извършения  храни за положително храносмилане ‹›  Загряващи пластири при болки и контузии Препоръчано за теб:Загряващи пластири при болки и травми20.00 лева.Виж ››

Здравата храносмилателна система е значима, с цел да ни помогне да усвояваме вярно храната си. Това управление може да ви помогне да подобрите храносмилането и да се чувствате чудесно.

Храносмилането е комплициран физически развой, който включва разбъркване на храната с храносмилателни течности, напредване през храносмилателния тракт и разграждането й. Храносмилателната система стартира от устатата, до момента в който дъвчете и поглъщате храна, и приключва в червата.

За страдание има доста неща, които могат да се объркат с храносмилателната система и доста неща, които засягат функционалността на храносмилателната система. Честите храносмилателни разстройства включват запек, диария, болест на Крон, дивертикулоза, дивертикулит, рак на дебелото черво и тънките вътрешности.

Храносмилателното здраве може да бъде повлияно от фактори на метода на живот, като диета и извършения, само че доста проблеми с храносмилането могат да бъдат и генетични.

Ние събрахме най-хубавите препоръки, с цел да ви помогнем да поддържате храносмилането в топ форма:

1. Избягвайте избрани храни

Храната е значима, с цел да поддържа храносмилателната ви система както би трябвало, само че не всички храни са еднообразно потребни. Някои храни не се смилат толкоз добре, колкото други, и могат да причинят разнообразни признаци на неприятно храносмилане, като отичане на корема, газове и гадене. Ето редица храни, които би трябвало да намалите за положително храносмилане:

- мазни и пържени храни;

- алкохол;

- млечни продукти;

- сладкиши и бисквити;

- самун, тестени произведения и други въглехидрати.

2. Практикувайте добра хигиена на храните

 храносмилане

Много храносмилателни проблеми пораждат от паразити и бактерии, които могат да ви разболеят съществено. Рискът от хранително отравяне може да се усили, в случай че храната е изложена на по-високи температури или не е добре обработена термично. Не забравяйте да си миете ръцете, когато приготвяте храна, да поддържате кухнята, хладилника, приборите и съдовете чисти, не забравяйте да приберете продуктите в хладилника и не гответе повече, в сравнение с може да се изяде.

3. Помислете за потреблението на пробиотик

Пробиотиците се трансфораха във значима тематика в здравните диалози, защото учените и обществеността осъзнават по-добре смисъла на хубавичко храносмилателна система. Доколкото пробиотикът не може да излекува положение като синдром на раздразнените вътрешности, той към момента може да помогне на храносмилателната система. Има доста неща, които би трябвало да имате поради при избора на пробиотик. Най-добре е да се консултирате с доктор за най-подходящият за вас.

4. Отидете на доктор, в случай че нещо се случи

Болката в стомаха може да не значи безусловно нещо толкоз съществено като рака на червата, само че въпреки всичко може да е причина за безпокойствие. Ако имате и други признаци и болката е непрекъсната, потърсете помощ от доктор.

5. Не се опасявайте от проучвания

С напредването на възрастта колоноскопията е жизненоважна рутинна процедура, която оказва помощ да се изключат всевъзможни проблеми с дебелото черво. За страдание това може да е плашещ развой за мнозина и нещо, което те биха предпочели да избегнат. Ако Вашият доктор поръча колоноскопия, не отлагайте. Бъдете спокойни, проучването е безвредно.

6. Опознайте храносмилателната си система

 храносмилателна система

Не е нужно да сте медицински специалист, с цел да отделите обстоятелството от заблудата, когато става въпрос за храносмилателната ви система. Има доста неща, за които може да повярвате, че просто въобще не са правилни (включително, че се нуждаете от клизми, с цел да поддържате храносмилателния тракт здрав). Не се поддавайте на тези легенди.

7. Помислете за работа с диетолог

Изпитвате ли синдром на раздразненото черво или просто имате храносмилателни усложнения? Диетологът може да играе основна роля, с цел да ви помогне да спазвате здравословна диета и да възприемете здравословни привички. Потърсете експертно мнение.

8. Спрете неприятните привички

Излагате ли на риск личното си храносмилателно здраве, без даже да сте наясно дали е по този начин? Има доста неща, които вършим всекидневно, които могат да повлияят негативно на храносмилането ни. Такива са разхвърлян банкет на храна, питиета и медикаменти, банкет на огромни количества храна, бързо хранене без задоволително дъвчене, липса на фибри в храната ви, несвоевременно потърсена здравна помощ, чест банкет на „ очистителни ” процедури за изчистване на червата и др.

9. Яжте аспержи

Обичайте ги или ги мразете, съгласно проучванията този зарзават е потребен за здравето на червата. Това е пребиотична храна, което значи, че тя храни положителните бактерии, които живеят в червата ви.

10. Помислете за физически извършения

Ако се борите с неприятно храносмилане, физически извършения и някои йога пози могат да оказват помощ.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР