Съд в Словакия оправда бизнесмена Мариан Кочнер по обвинението, че

...
Съд в Словакия оправда бизнесмена Мариан Кочнер по обвинението, че
Коментари Харесай

Двама оправдани за убийството на журналиста Ян Куциак в Словакия, един с 25 г. затвор

Съд в Словакия оправда предприемача Мариан Кочнер по обвиняването, че е поръчал убийството на проверяващия публицист Ян Куциак и неговата избраница през февруари 2018 година, оповестява " Франс прес ".

Специализираният углавен съд разгласи решението си, което оправдава и хипотетичната съучастничка на Кочнер - Алена Жужова.

" Престъплението е осъществено, само че не е потвърдено, че Мариан Кочнер и Алена Жужова са поръчали убийството ", дефинира в решението си арбитър Ружена Сабова.

Третият обвинен по делото Томаш Сабо беше приет за отговорен и наказан на 25 години затвор. Присъдите подлежат на обжалване.

Съдът е наложил на Кочнер санкция от 5000 евро за нелегално притежение на оръжие, като в дома му бяха открити 60 патрона.

Ян Куциак и годеницата му Мартина Кушнирова, и двамата на 27 години, бяха убити на 21 февруари 2018 година в село близо до столицата Братислава. По това време проверяващият публицист е пишел за хипотетични връзки сред италианска незаконна формация и хора, доближени на тогавашния министър председател на Словакия Роберт Фицо.

Убийството провокира всеобщи демонстрации в страната и промяна на държавното управление без предварителни избори.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР