Съд в Пекин, който гледа дело за развод, постанови, че

...
Съд в Пекин, който гледа дело за развод, постанови, че
Коментари Харесай

При дело за развод, съдът реши мъжът да плати на жената за домакинската й работа

Съд в Пекин, който гледа дело за бракоразвод, постанови, че брачният партньор би трябвало да компенсира брачната половинка си за домакинската й работа по време на брака. Жената ще получи 7700 $ за напъните си у дома за интервала от 5 години, през които е била омъжена, заяви Би Би Си.

Тя не можела да работи, тъй като се грижела за дребния им наследник.

Председателят на съда съобщи пред кореспонденти в понеделник, че разделянето на общото имущество на двойка след брака нормално води до делене на материално имущество. " Но домакинската работа съставлява нематериална стойност на собствеността ", добави съдията.

Случаят предизвика огромен спор в обществените мрежи и в обществото за цената на домакинския труд, а множеството хора са на мнение, че компенсацията е прекомерно дребна.

Решението на магистратите идва и след влизането в действие на новия китайски Граждански кодекс, който узакони новата система за обществен рейтинг. Според нея, всеки един от съпрузите има право да търси обезщетение при бракоразвод, в случай че носи повече отговорност при развъждането на деца, грижите за възрастни родственици и подпомагането на колегата в работата му.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР