Съд в Холандия наложи забрана на холандския клон на мотоциклетната

...
Съд в Холандия наложи забрана на холандския клон на мотоциклетната
Коментари Харесай

Съд в Холандия забрани мотоциклетната банда Ангелите на ада

Съд в Холандия наложи възбрана на холандския клон на мотоциклетната тайфа " Ангелите на пъкъла " (Hells Angels) с претекстовете, че има дълго престъпно досие в страната, включващо убийства на съперници, престрелки и владеене на опиати и оръжие, съобщи Ройтерс.

Мярката бе по искане на прокуратурата в отговор на стотиците произшествия в Холандия, провокирани от членове на бандата. " Често това принуждение е толкоз съществено и причиняващо такова публично безпокойствие, че то може да бъде считано за нарушаване на публичния ред ", постанови съдът в Утрехт. В правосъдното решение се загатват мотоциклетният клуб " Ангели на Ада - Холандия " и интернационалната организация, към която той принадлежи.

Говорител на холандската прокуратура заяви, че това е първият случай, в който страна не разрешава " Ангелите на пъкъла ". Правителството на Съединени американски щати квалифицира рокерската организация като незаконен интернационален профсъюз.

Членовете на " Ангелите на пъкъла ", учредена през 1948 година в Калифорния, са известни със своите мотори " Харли-Дейвидсън ", облеклото от джинси и кожа, както и със своя провокационен външен тип. Придобиват популярност през 60-те години поради книгата на Хънтър С. Томсън " Ангелите на пъкъла - странна и ужасяваща сага ". Плашещата известност на групата се ускорява след открития концерт на рокгрупата " Ролинг стоунс " на автомобилна писта в Калифорния през 1969 година, за който " Ангелите на пъкъла " са наети като охранители.

Смята се, че в този момент бандата разполага с няколко хиляди членове в десетки страни, напомни Ройтерс.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР