съд потвърди определените от първата съдебна инстанция мерки за неотклонение

...
съд потвърди определените от първата съдебна инстанция мерки за неотклонение
Коментари Харесай

Задържаха под стража още двама, обвинени за изнудване, лихварство, измами и наркотици

съд удостовери избраните от първата правосъдна инстанция ограничения за неотклонение „ Задържане под стража “ на М.Д. и Т.С., упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група за изнудване, лихварство, измами, и разпространяване на опиати, работила от 2014 година на територията на 4 столични квартала, оповестиха от прокуратурата.
Съдът дефинира най-тежката мярка за неотклонение и за други двама от обвинените - М.М. и Д.Д., на които на 7 октомври 2020 година Специализираният углавен съд наложи парични гаранции от по 5000 лева По отношение на тях съдът съобрази, че незаконната активност, за която са упрекнати, е осъществявана в изпитателния период на техни предходни условни осъждания. Освен това, налице са доказателства, че след произнасянето на първата правосъдна инстанция, М.М. е направил опит да влияе на очевидци, за което Софийската районна прокуратура е образувала друго наказателно произвеждане против него.
 Задържаният за опит за ликвидиране край „ Лъвов мост “ в столицата остава в ареста Задържаният за опит за ликвидиране край „ Лъвов мост “ в столицата остава в ареста
Състав на Софийски градски съд е почел настояването за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ на наблюда...
С парична гаранция от 5000 лева остава петият упрекнат за присъединяване в групата, заради по-нисък интензитет на съпричастност към активността й.
Петимата бяха арестувани на 5 октомври 2020 година при профилирана интервенция на ГДБОП под управлението и надзора на. В хода на дейностите по следствието бяха открити и конфискувани документи и компютри с информация, доказваща незаконната активност на групата, хладни оръжия, патрони, пари, неголямо количество опиати. Иззети бяха и три автомобила, измежду които Порше „ Панамера “. До момента по досъдебното произвеждане са разпитани над 40 очевидци, доста от които пред арбитър.
Определението на Апелативния профилиран углавен съд е дефинитивно и не предстои на обжалване и митинг.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР