Съд на Малдивите постанови арест и задържане под стража на

...
Съд на Малдивите постанови арест и задържане под стража на
Коментари Харесай

Бившият президент на Малдивите е арестуван за пране на пари

Съд на Малдивите постанови арест и задържане под стража на някогашния малдивски президент Абдула Ямин за хипотетично пране на пари, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Наказателният съд в столицата Мале постанови задържане под стража, откакто през днешния ден прокурорите обявиха, че обвиненият може да се опита да повлияе на очевидци, в случай че остане на независимост.

Полицията заяви, че проверяващите са разкрили 1 милион $ в банковата сметка на Ямин, които се допуска, че са свързани със съмнителна договорка за застрояване на туристически курорт.

Миналата година опитът за преизбиране на Ямин се провали с непредвидената победа на настоящия президент Ибрахим Мохамед Солих, който концентрира акцията си върху обещанието да проверява изказванията за корупция на държавното управление на Ямин.

Солих в профил краткотрайно от служба двама министри от кабинета - Ахмед Малуф и Акрам Камалудин поради изказвания за открити 33 000 $ по сметките на всеки от тях, свързани със застрояването на същия курорт.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР