Съчувствието и състраданието са онези качества, които ни издигат над

...
Съчувствието и състраданието са онези качества, които ни издигат над
Коментари Харесай

Компаниите на доверието превръщат малките добрини в големи промени

Съчувствието и състраданието са тези качества, които ни издигат над ежедневните ни битови занимания и желания. Осигурявайки поддръжка на хората в потребност, оказваме помощ и на самите себе си – да бъдем по-добра своя версия, в интерес на обществото. Често си мислим, че не ни остава време за тази поддръжка или пък не знаем по какъв начин и на кого да я предоставим. Много от нас обаче го вършат без даже да усетят – с положителното си отношение към тези, които ги заобикалят, с готовността да оказват помощ в ремонта на другар, с преместване на покупките от магазина на възрастния комшия на етажа, със споделената топла вечеря. Именно тук се крие хубостта в жестовете на добрина – въпреки и от време на време несъзнателни, те водят до положителна смяна.

Знаете ли по какъв начин подкрепяте положителните дела, до момента в който пазарувате обичаните си артикули?

Доверието на клиентите, които избират магазините на BILLA за своето извършване на покупки, се трансформира в съображение и дава опция на компанията да развива пълноценно своята политика за корпоративна обществена отговорност, с която поддържа редица организации и тяхната обществена активност. Сред тях са Българския Червен кръст, фондация „ Искам бебе “, „ SOS Детски селища България “, Съюза на слепите и фондация „ Конкордия “.

Както компанията, по този начин и чиновниците на BILLA се концентрират върху подпомагането на публично значими дела, ориентирани към хора в неравностойно състояние, деца и младежи в риск, фамилии, които се сблъскват с репродуктивни проблеми и други В този кръг на добротворчество, се включват и клиентите на веригата, които постоянно без да знаят това, спомагат за смяната на действителни житейски ориси.

24 деца са родени вследствие на партньорството на BILLA България с фондация „ Искам бебе”. Съвместната акция започва преди 6 години и посредством подаяние обезпечава достъп на фамилии с репродуктивни проблеми до ин витро или други съответстващи медицински процедури. Служителите на комерсиалната верига също играят значима роля за цялостния принос. През 2021 година екипът от филиал „ Костинброд “ не просто приема идеята като значима за обществото, само че и изразя своята съпричастност към двойките с репродуктивни проблеми, дарявайки персонални средства към Фондацията.

Основен приоритет за BILLA България е оказването на поддръжка на хора в потребност. Благодарение на взаимното си съдействие с Български Червен кръст по програмата „ Топъл обяд “ 700 деца на възраст 7-18 години получават здравословна храна в учебно заведение, фактор, определящ постоянно оставането им в просветителната система.

От началото на взаимното съдействие на веригата с филантропичната организация пък са дарени над 23 тона хранителни артикули на обща стойност близо 68 хиляди лева на нуждаещи се жители и обществени институции, част от самодейността „ Купи и Дари “.

Отново посредством финансов запас комерсиалната верига утвърждава близо 10-годишното си партньорство с фондация „ Конкордия “ в поддръжка на достъпа до в допълнение обучение и развиване на обществени умения на деца, лишени от наставнически грижи, и 5-годишното си съдействие със „ SOS Детски селища България “, което спомага за пълноценното развиване и образование на деца в приемни фамилии.

Това са най-ключовите положителни каузи, за които спомага веригата – единствено през 2021 година Сигурни сме, че силата на тези образци оказва помощ на всички вас да уловите духа на силата на дребните жестове и дребни добринки, които вършим до момента в който пазарим в BILLA. Така че идващия път когато видите брандирана количка за акцията “Купи и Дари” в магазин на веригата, не се колебайте и оставете вътре пакет ориз, консерва или обичани бисквити, да вземем за пример.

Вашият жест ще промени към по-добро живота на някого.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР