Събранието на академиците и член-кореспондентите /САЧК/ изразява категорична позиция в

...
Събранието на академиците и член-кореспондентите /САЧК/ изразява категорична позиция в
Коментари Харесай

Събранието на академиците и член-кореспондентите подкрепя ръководството на БАН по казуса НИМХ

Събранието на учените и член-кореспондентите /САЧК/ показва безапелационна позиция в поддръжка на напъните на управлението, на Управителния съвет и на Общото заседание на Българска академия на науките за търсенето на уравновесено решение за ориста на Националния институт по метеорология и хидрология /НИМХ/ в рационален период. Това се споделя в мнение на САЧК, изпратено до медиите.

В Българската академия на науките се разви спор, страни в който станаха управителните органи на Българска академия на науките и един институт на Академията - Националният институт по метеорология и хидрология. Този спор излезе в общественото пространство и въздейства неподходящо върху името и престижа на Българска академия на науките. Поради това Събранието на учените и член-кореспондентите не може да остане безмълвен наблюдаващ ", показват учените и член-кореспондентите.

"Смятаме, че е позволено забавяне в търсене на вярното решение, посредством взаимни срещи и взаимни отстъпки. Членовете на САЧК остават загрижени за бъдещето на метеорологията и хидрологията ", се споделя в мнението. "Конфликтът доближи до министъра на образованието и науката, до Министерският съвет и до министър-председателя. Не е задоволително на тези държавни структури да се постанова решение под напън и опасност от страна на Национален институт по метеорология и хидрология, защото такива дейности са контрапродуктивни ", се показва в позицията.

САЧК предлага в законовия период да се търси двустранно задоволително управническо решение за ориста на института и взаимоотношенията с него посредством избор на негово краткотрайно управление и работна комисия, която да работи във взаимоотношение с представителите на Министерския съвет.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР