Събрание на избиратели от руската столица подкрепи намерението на опозиционния

...
Събрание на избиратели от руската столица подкрепи намерението на опозиционния
Коментари Харесай

Руски избиратели издигат кандидатурата на Навални за президентския вот


Събрание на гласоподаватели от съветската столица поддържа желанието на опозиционния блогър Алексей Навални да се кандидатира за президентските избори на 18 март.

Събранието се организира в шатра на плаж в естествения парк Серебряний бор в Москва. Днес сходни събрания се организират в още 20 града в Русия. Решението на Навални да се кандидатира за президент към този момент бе гласувано на събрания на гласоподаватели в Иркутск и Новосибирск.

Според закона в сходни събрания на гласоподавателите би трябвало да вземат участие минимум 500 души. След това подкрепения от тях претендент би трябвало да внесе до 7 януари документите в ЦИК на Русия.

Пак съгласно закона Навални няма право да взе участие в изборите, тъй като има условни присъди за финансови нарушавания. Той обаче твърди, че според конституцията единствено излежаващите присъди лица няма право да бъдат избирани. Той не крие, че се надява с дейни акции в районите да бъде основан публичен напън върху властта и ЦИК. „ Непременно идвайте. Нека да покажем на властта, че у нас има действителни хора, които издигат претендент, а те – единствено административен запас. Затова е невероятно да не ни позволен на изборите “, написа той на уеб страницата си. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР