Събрани са доказателства за противозаконна деятелност на кмета на община

...
Събрани са доказателства за противозаконна деятелност на кмета на община
Коментари Харесай

Прокурорът от СГП Ангел Кънев: Даваме кмета на Минерални бани на Европейската прокуратура

Събрани са доказателства за незаконна предприемчивост на кмета на община Минерални бани Мюмюн Искендер след 2017 година. Те ще бъдат отделени и изпратени на Европейската прокуратура, сподели прокурорът от Софийската градска прокуратура Ангел Кънев в коридорите на съда в Хасково, където Окръжният съд гледа мярка за неотклонение  спрямо него, сина му Али и общинския чиновник Байрям Иляз.

Става дума за план за 3 млн. лв. за създаване на водопроводи по програмата на Европейски Съюз за развиване на селските региони, посочи прокурорът. По думите му, водопроводите са били построени, само че има процедурни нарушавания. Спечелилото социална поръчка сдружение е наело няколко подизпълнители, което е в нарушаване на европейските наставления, изясни Кънев, представен от Българска телеграфна агенция.

На подизпълнителите не е платено и се водят цивилен каузи, добави той. Кънев осведоми и за нови обвинявания, които са предявени на Искендер с вчерашна дата и които се отнасят за хипотетични длъжности закононарушения. Едно от тях, по думите на Кънев, е продажба на занижени цени на общински парцели на роднини.

Мярката за неотклонение на тримата обвинени за присъединяване в проведена незаконна група и корист с европейски средства през днешния ден, произнасянето по която към този момент един път бе отсрочено, е придружена с митинги от стотици последователи на Искендер към и в постройката на Съдебната палата. Тук беше и ръководителят на ДПС Джевдет Чакъров, който изиска отлагане на парламентарния избор.

След 15:00 ч. през днешния ден се чака окончателното определение на Окръжния съд в Хасково по отношение на мярката за неотклонение.

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР