,,Събрали сме се, за да отличим всеки, който допринася за

...
,,Събрали сме се, за да отличим всеки, който допринася за
Коментари Харесай

Зарица раздаде турнаградите

,,Събрали сме се, с цел да разпознаваем всеки, който способства за промотирането на прелестния бранш туризъм, тъй като това е визитката на страната ни. България има доста – просвета, изкуство и прелестна природа. Всички вие, които се грижите и продължавате да полагате старания за развиването на българския туризъм заслужавате освен приз, а и тласък. Ще работим дружно за по-добра резистентност на бранша. За мен и моят екип значим приоритет е действието. Това води до постигането на целенасочени резултати “. С тези думи министърът на туризма Зарица Динкова приветства гостите на церемонията по връчването на годишните награди в туризма, която се състоя в София.

Събитието се организира под патронажа на министър-председателя на Република България акад. Николай Денков, който в особено видео послание поздрави Министерството на туризма и всички присъстващи. Сред формалните лица бяха ръководителят на Парламентарната комисия по туризъм Ертен Анисова, народни представители, проф. Николай Изов, ректор на Националната спортна академия, проф. Румен Драганов, шеф на Института за разбори и оценки в туризма, посланици, кметове, представители на академичната общественост, бизнеса, туристическите организации, медии и други

Победителите във всичките категории – 4 професионални, 4 художествени и обичайна огромна премия „ Изборът на българите “, получиха обичайна статуетка, запазена марка на състезанието и знак на страната ни – българската роза, направена от Димитър Германов, а заелите втори и трети места – грамоти на Министерството на туризма.

Церемонията по връчването на статуетките беше открита от министър Динкова, която връчи огромната премия „ Изборът на българите “ дружно с ученика от Софийската Професионална Гимназия по туризъм Димитър Цветков на Димо Димов, кмет на община Провадия, за Крепостта Овеч.

Първото място в категорията „ Туристическа атракция/обект/събитие “ бе връчена от Ертен Анисова на Гагик Аракелян за комплекс „ Ханът “. Проф. Николай Изов сервира отличие на Петър Добрев, кмет на село Неофит Рилски за туристическа дестинация.

Категорията „ Специализиран туризъм “ връчи проф. Мариела Модева – консултант на министъра на туризма, а наградата бе получен от Борис Борисов от Bulgarian Golf Tours. Статуетката в категория „ Иновации “ взе Цанко Колев от Юртов лагер „ Наедно “, която бе поднесена от проф. Румен Драганов.

Втората част на церемонията бе отдадена на достиженията на медиите, отразяващи туризма. Заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева сервира статуетка за „ Журналистически материал в телевизия “ на Живко Константинов. Николай Василковски връчи приз на Антоанета Титянова-Милчева в категорията „ Журналистически материал в печатна медия “. За най-хубава журналистическа изява в онлайн медия от гласуващите е избран Кристиан Иванов, като премията сервира Христина Христова от Българска национална телевизия. В категорията „ Публикацията на тематика: Туризъм в България в интернет блог “ отличие получи Кристина Патрунова от началник Иван Манчев.

Министърът на туризма Зарица Динкова връчи и почетни призове за особено достижения и нововъведения в областта на туризма. Отличия получиха  Миросвета Енчева от името на Албена АД, Джейсън Кинг, изпълнителен шеф на Yettel, Венцислав Венев, ръководител на БТС, Рене Детцен, общоприет управител на Кемпински Гранд Арена Банско, Елица Стоилова, съосновател и шеф на Umni.bg, доктор Сийка Кацарова, ръководител на Управителния съвет на Български съюз по балнеология и СПА туризъм, Благой Рагин, почетен ръководител на БХРА, доктор Меглена Плугчиева, дипломат на Дестинация България на немския, австрийския и швейцарския пазар, Ладислав Цветков, мултимедиен кореспондент в bTV, Руслан Йорданов, публицист и притежател на осведомителната организация Bgtourism.bg.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР