Събрахме се заради резултатите от балотажа на изборите за кмет

...
Събрахме се заради резултатите от балотажа на изборите за кмет
Коментари Харесай

БСП: Времето за шикалкавене приключи, не може у хората да остава усещането, че кметът е назначен, а не избран

Събрахме се поради резултатите от балотажа на изборите за кмет на София. За нас действителният резултат се разграничава от публично оповестения. Не може у хората да остава чувството, че кметът е назначен, а не определен. Това съобщи на конференция Иван Таков от Българска социалистическа партия, представен от Dariknews.bg

" На локалните избори бяхме сами против всички. Няма да позволим нашата победа да бъде открадната посредством операции ", сподели той.

По думите му има призната от съда експертиза, която " ясно и изрично демонстрира, че в над 90% от оценените протоколи има разминаване в подадените и регистрираните данни ". " Това е нещо, което казахме незабавно след изборите - виждаше се с просто око. Анализирани са 1/6 от секциите с машинно гласоподаване. Съдът, въз основа на тази експертиза, разшири обсега - да бъдат тествани и останалите секции ", добави Таков.

Припомняме, че претендентът за кмет на София от Българска социалистическа партия бе Ваня Григорова.

Иван Таков се обърна към сътрудниците си от Столичния общински съвет: " Времето за извъртане завърши. Трябва да се откри решение. ГЕРБ и " Възраждане " е време да излязат от землянките и да поемат своята отговорност, която дължат на техните гласоподаватели. Жителите на града нямат време за губене ".

От своя страна общинският консултант от групата на Българска социалистическа партия в СОС Ваня Григорова съобщи, че бюджетът на София е безусловно същият като предходната година. Тя разгласи, че по време на разискването на бюджета предходната седмица " кметът просто избяга, обезпокоен от въпросите ".

" Трябва да има бистрота, би трябвало да е ясно какви са позициите и настояванията на обособените групи общински съветници ", акцентира Григорова и дефинира като парадоксално, че в презентацията на Васил Терзиев за бюджета е пишело " бистрота при правенето, разискването и приемането на бюджета ", само че това не е било по този начин и се разминава с действителността.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР