Саботаж и посегателство - това са основните версии за пожара

...
Саботаж и посегателство - това са основните версии за пожара
Коментари Харесай

Емилиян Гебрев: Има връзка с геополитическата обстановка и взривовете в оръжейните складове

Саботаж и посягане - това са главните версии за пожара в оръжейния склад край Карнобат. Той  е благосъстоятелност на Емилиян Гебрев. Помещението, в което е избухнал огънят, е изгоряло изцяло. Няма потърпевши.
 
Има камери и електронна система. И преди година камерите бяха конфискувани от проверяващи и прокуратура, само че и до ден сегашен не знаем какво е станало, макар настояванията ни. Това сподели пред BTV притежателят на горелите хранилища Емилиян Гебрев. Той разясни, че е хубаво да се знае всичко към случилото се, с цел да се вземат превантивни ограничения.
До този миг на 80% нещата се припокриват с миналогодишната детонация, изясни още Гебрев.
 
Според охранители, били на промяна в нощта на пожара, огънят е потегли извън, сподели още той. Засега регионът остава отцепен от съображения за сигурност. Вероятно в сряда сапьори и проверяващи ще влязат, с цел да се уверят, че няма невзривени муниции и да уточнят какво се е случило.
 
Гебрев счита, че има връзка с геополитическата конюнктура и гърмежите в оръжейните хранилища. Охраната на нашите обекти, с която ние разполагаме, са до оградата. Всичко, каквото е било нужна, ние ще предприемем и сме подхванали, само че от оградата на открито - това е страната. Ние нито имаме танкове, нито имаме армия и така нататък, сподели той.
 
Гебрев приветства инспекциите на частните и държавните оръжейни предприятия в цялата страна и добави, че това в бранша се чака от към 12-14 години. Опасност за популацията в региона на гърмежите в Карнобат няма, сподели притежателят на горелия склад.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР