Събота и неделя са скъпоценните два дена, отредени за почивка.

...
Събота и неделя са скъпоценните два дена, отредени за почивка.
Коментари Харесай

За пълна почивка през уикенда НЕ направете това!

Събота и неделя са скъпоценните два дни, отредени за отмора.

Често обаче ние ги използваме, с цел да свършим някаква работа, за която все не ни остава време и блаженото изтягане на дивана остава мираж.

Истината е, че няма нищо неприятно в дребни дози здравословен мързел , когато цяла седмица се допуска, че сме се трудили.

Как обаче да създадем по този начин, че в действителност да си починем? Първо, би трябвало добре да преценим, какво тъкмо разбираме под "почивка ".

За някой хора тичането от седем сутринта в парка или ходенето на фитнес, а по-късно продължение с поход в планината е разтоварващо.

За други обаче почивката значи просто няколко хубави кино лентата или приятна книга, мързеливо излежаване и похапване.

Доста хора обичат и да пътуват събота и неделя и промяната на ситуацията за тях е отмора.

Ако желаете обаче в действителност да отдъхнете и помързелувате, и да пропуснете стягането на багаж за пътешестване, тренировката, както и главното почистване на къщата, би трябвало да се пазите от всякаква работа през уикенда .

 жена кафе Weheartit

Като за начало откажете се да подредите портмантото в коридора. Отдавна сте му хвърлили око и ви нервират всичките насъбрани по него неща, измежду които не може да откриете заран това, което в действителност ви би трябвало.

Когато приключите с пренареждането, ще решите да подредите и дрешника с облеклата, че нали все се каните да я свършите и тази работа. На финала до вас ще има един куп облекла, които имат потребност от пране/шиене/гладене. Няма по какъв начин, ще би трябвало да се справите с тях.

Свършвайки дилемите, е доста евентуално да установите, че подът има потребност от прахосмукачка или парцал, пък по този начин и по този начин сте почнали, дано най-малко и прозорците измиете и да изперете пердетата . Към следобед към този момент ще тупате килими, пренареждате лавици в кухнята и секцията в хола и ще откривате от дълго време изгубени неща на най-неподозирани места. Ако имате и деца, картинката ще е още по-цветна и цялостна.

След края на непланираното главно разчистване, вие ще сте изморени, изпоцапани и с негоден маникюр. За отмора ви остава единствено неделята, която е извънредно незадоволителна , в случай че имате проекти да се наспите, да излезете с децата или с приятелки, да си извършите педикюр и маникюр, да се епилирате, да дочетете книгата си и да изгледате оня филм, който толкоз доста ви се гледа.

А за готвенето и извършването на покупки време остана ли? Или да се погрижите за цветята и да ги присадите?

След един сходен уикенд, понеделникът ще ви се стори извънредно скучен и чак ще ви се коства, че ще си починете на работа от всички домашни отговорности.

Затова като наближи уикенда, се откажете от всевъзможни хрумвания за разчистване и нареждане, в случай че не е извънредно належащо и необходимо, и просто си починете и се посветете на заниманията си, даже и те да са излежаване до обяд и дълга следобедна сънливост.

 жена кафе Weheartit
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР