„Събори като този са символ на българското обединение и родолюбие,

...
„Събори като този са символ на българското обединение и родолюбие,
Коментари Харесай

Лиляна Павлова в Ябланово: Богатството на българските традиции трябва да се представя в Европа

„ Събори като този са знак на българското обединяване и родолюбие, доказателство за богатата ни нематериалност и здрави български корени”. Това сподели при откриването на фолклорния събор „ Герлово пее и танцува” в село Ябланово претендентът за евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Лиляна Павлова.

„ Ябланово е доста скъпо за мен, тъй като познавам проблемите на селото, в което живеят токова доста младежи. Знам какъв брой значимо беше за вас до момента в който бях министър на районното развиване да създадем пътя Тича- Ябланово на стойност 5 милиона лв.. Целта е да пътувате безвредно, тъй като човешкият живот е най-ценен”, сподели Павлова.

Тя напомни, че държавното управление на Бойко Борисов е осигурило и половин милион лв. за ремонт на улица „ Г.С. Раковски” в Ябланово. „ Ще продължим да ви поддържаме и да влагаме, с цел да продължи развиването на Ябланово. Ще продължа да работя и в Брюксел за по-добър живот на хората тук, в района и страната. Щастлива съм, че мога да споделя магията на този празник с вас. Тези обичаи, танци и традиции са благосъстоянието на нашата просвета и би трябвало да го представяме и в Европа, тъй като сме почтени европейци “, разяснява министърът на първото Българско европредседателство.



Според претендента за евродепутат от ГЕРБ Камен Костов най-ценният запас на България са хората. „ В качеството си на заместник-областен шеф на Сливен с цялата си сила съм подкрепял кмета на обина Котел Коста Каранашев за възстановяване на живота на хората. Ще не преставам да работя за тях, тъй като точно хората са най-ценния запас на тази страна.

От своя страна националният представител и регионален началник на Политическа партия ГЕРБ-Сливен Десислава Танева пожела на всички земеделци добра годишна продукция, тъй като това е и главният занаят в Ябланово. Радвам се, че без значение от всички компликации, които сме имали, успяхме да окажем поддръжка на Ябланово. Респект към вас, към вашето усърдие и всеотдайност”, сподели Танева.



Според кмета на Котел Коста Каранашев, демокрацията в България е почнала точно от село Ябланово. „ Оттогава до през днешния ден всички обръщат внимание на село Ябланово, тъй като в него живеят работливи и свободолюбиви хора. Досега сме създали доста неща за селото, следва да изградим закрития пазар, както и спортната площадка при започване на Ябланово. Това село за мен постоянно е било идея. Като представител на Политическа партия ГЕРБ декларирам, че постоянно ще бъдем до вас, до всеки един поотделно и за селото като цяло”, сподели Коста Каранашев.



По-рано през днешния ден Лиляна Павлова, Камен Костов и Десислава Танева бяха посетители на 14-я фолклорен събор в град Кермен.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР