Съболезнования валят в социалните мрежи по повод кончината на бившия

...
Съболезнования валят в социалните мрежи по повод кончината на бившия
Коментари Харесай

Десетки се сбогуват във фейсбук с Божидар Димитров: Загубихме ерудит и родолюбец!

Съболезнования " валят " в обществените мрежи във връзка кончината на някогашния началник на Националния исторически музей проф. Божидар Димитров. Десетки пишат в профила на професора, разгласяват фотоси с него и показват почитта си. Много от тях споделят негови цитати от персонални срещи и кореспонденции.

Водещият и публицист от Българска национална телевизия Иво Никодимов написа на стената на професора: Загубихме ерудит и патриот! Разговорите с проф. Божидар Димитров бяха наслаждение! Той показа изявление на Божидар Димитров от негово посещение в предаването " Денят стартира ".

" Когато ни напусне огромен човек, след него постоянно остава празнота. ИМА ХОРА, КОИТО НЕ МОГАТ ДА БЪДАТ ЗАМЕНЕНИ ОТ НИКОЙ! Един от тях е Професор Божидар Димитров. И при персоналните ни срещи и при отговорите на въпросите ми в предаването си, той постоянно се е отнасял към мен като с другар, въпреки да не сме били на едно мнение по някои исторически въпроси. Казваше ми: " Не се впечатлявай от купите на този или оня, че тоз бил професор, оня учен..всички сме хора, всички сме преходни! " Винаги ме е заразявал с неподражаемото си възприятие за комизъм и жизнен дух! Неговата религия и оптимизъм по отношение на бъдещето на България и нашия народ бяха непоклатими! ". Това написа Бранимир Пантов.

" Сбогом- не, сбогом проф Божидар Димитров Стоянов! Мир на душата Ти! Няма да не помни оня диалог с Вас, горе на,,Калето "!,,...Всеки тежи на мястото си и всеки,всичко с времето си! ", написа Ботьо Григинов.

От персоналните ни кореспондеции на, които ти почтително и вещо ми отгавряше, разбрах повече от една История на българите! Разбрах за Любовта на Бог към нас и отечеството ни! Светлина по пътя ти Божи! Ти носеше Националният ни Дух тук на Земята и аз Вярвам, че ще правиш това там горе и на Небето! Обичам те! Това са думи на Пламен Първанов, оповестени в профила на професора.

Стихове посвети Хриси Дочева на Божидар Димитров: Поклон пред един огромен Българин!

Чрез теб разбрахме толкоз неща

от наш`та Българска история...

От теб научихме това-

Българи да бъдем освен на доктрина...

В памет на проф. Божидар Димитров, който си отиде през днешния ден от този свят на 72 годишна възраст, Светослав Хаджийски цитира негови думи:

" Само от българските политици зависи на какъв брой % ще бъде самостоятелна страната. Когато българският политически хайлайф не споделя единствено коленопреклонно " Йес ", България си осъществя задачите. " Проф. Божидар Димитров Стоянов /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР