Събитията, разгръщащи се в политическия спектър на България предизвикват въпроси

...
Събитията, разгръщащи се в политическия спектър на България предизвикват въпроси
Коментари Харесай

Оставка на правителството, коалиция или нови избори: Какво предстои в натоварената политическа седмица

Събитията, разгръщащи се в политическия набор на България провокират въпроси за бъдещето на страната. Тази седмица ще бъде решителна и ще даде отговор на въпроса дали ще има ново държавно управление след предстоящата ротация или страната ще се насочи към избори 2 в 1  и съставяне на ново ръководство.



Остават и по-малко от два дни от подаването на оставката на сегашния кабинет от акад. Николай Денков.

На този декор в края на предходната седмица стана ясно, че всеки от основните играчи на политическата сцена има свои цели.

ГЕРБ-СДС възнамеряват да проведат национално заседание на следващия ден, 5 март, на което ще показват предлагането си за съдружно съглашение с ПП-ДБ.

Бойко Борисов към този момент разгласи, че „ Продължаваме промяната – Демократична България “ ще имат два дни да решат дали са подготвени на коалиция с ГЕРБ или не. Ако съглашението не бъде признато, ще последват предварителни избори , предизвести Борисов.



Часове по-късно заявление на Борисов съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков разяснява, че поставените от Борисов периоди са " опит за бойкот на евентуалните договаряния за държавно управление ".

Коалиционно съглашение е за интервал от три години и концепцията е довеждане докрай на цялостния цикъл на управническия мандат.

В същото време, ПП-ДБ имат своя лична стратегия, като възнамеряват среща за регулаторите и комисията по корупция - оповестени от тях съществени цели.



Ключов въпрос остава дали двата политически лагера ще намерят общ език.
Премиерът Николай Денков също разяснява, че групировката не желае предварителни избори, само че няма да се отклони от своите цели.

Основното несъгласие сред двете обединения към този момент наподобява е съставът на регулаторите . Според ГЕРБ и Движение за права и свободи договарянията би трябвало да са за държавно управление, а регулаторите да дойдат след това. За ПП-ДБ обаче те са приоритет.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР