Събитията от последните дни в отношенията между Република Северна Македония

...
Събитията от последните дни в отношенията между Република Северна Македония
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин: Зад случая с Пендиков се крие системно насаждане на омраза срещу България

Събитията от последните дни в връзките сред Република Северна Македония и България удостоверяват правилността на позицията на Българска социалистическа партия да не поддържа повдигането на ветото във връзка с договарянията на РСМ с Европейски Съюз за участие в организацията. Това сподели на брифинг пред публицисти в Народното събрание депутатът от " Българска социалистическа партия за България “ Кристиан Вигенин, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус “.

Ние считаме, че казусът с Християн Пендиков не е престъпен, мотивацията за това закононарушение се крие зад систематичното втълпяване на ненавист против България и против македонските жители с българско съзнание, добави Вигенин. " Ние осъждаме остро този случай и настояваме българските управляващи да подхващат по-активен и по-цялостен метод във връзка с РСМ – първо за противопоставяне на езика на омразата в РСМ, за отбрана на правата на македонските жители с българско съзнание, за оказване на напън със съдействието на нашите сътрудници от Европейски Съюз, за стиктно осъществяване на признатите от РСМ задължения, както пред България, по този начин и пред Европейски Съюз. “

Ние настояваме този случай, който е кулминационна точка от поредност дейности, да стане притежание на интернационалните организации като Съвета на Европа и Организацията за сигурност и съдействие в Европа, която прочее през тази година се ръководи точно от РСМ, добави Вигени. " Призоваваме също управляващите в РСМ, както и водещи политици и партии да се въздържат от изказвания и дейности, които не водят до разрешаване на проблемите, а до неприемлива ескалация, която може в дълготраен проект да утежни разговора сред двете страни “.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР