Събитията, които се случиха преди началото на квалификационния мач за

...
Събитията, които се случиха преди началото на квалификационния мач за
Коментари Харесай

Инфантино осъди безредиците преди мача между Аржентина и Бразилия

Събитията, които се случиха преди началото на квалификационния мач за Мондиал 2026 сред Аржентина и Бразилия, са неприемливи във футбола.

Това написа президентът на Международната футболна федерация (ФИФА) Джани Инфантино в профила си в Инстаграм.

" Няма безусловно никакво място за принуждение във футбола, както на терена, по този начин и отвън него. Събития като тези по време на мача сред Аржентина и Бразилия не би трябвало да се случват в нашия спорт или общество. Всички, без изключение, в това число играчите, почитателите, чиновниците и длъжностните лица би трябвало да са в сигурност, с цел да играят и да се любуват на футбола. Призовавам съответните органи да подсигуряват, че това се съблюдава на всички равнища ", написа Инфантино.

Двубоят на стадион " Маракана " мина под знака на конфликти сред аржентински почитатели и полицията, поради което началото на срещата се забави. Наложи се чиновниците на реда със мощ да усмиряват буйните ентусиасти. Съобщава се за двама ранени последователи. Световният първенец победи като посетител Бразилия с 1:0 и нанесе първа домакинска загуба на отбора в международните квалификации.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР