Събитието ще се проведе от 22 до 24 септември и

...
Събитието ще се проведе от 22 до 24 септември и
Коментари Харесай

След 9-годишна пауза, Добрич отново събира топ пилоти в офроуд спортовете!

Събитието ще се организира от 22 до 24 септември и се осъществя с поддръжката на Община Добрич. Кмета Йордан Йорданов одобри драговолно концепцията да върне Добрич на офроуд картата и района още веднъж да бъде хазаин на известното в предишното „ Рали Рейд Добруджа ” – запазена марка за бързи трасета и чудесни условия за състезателите. Състезанието „ Рали РейД Добруджа “ е IV кръг от Националните офроуд шампионати и е в календара на Автомобилната Федерация на България.

На старт ще застанат 65 екипажа с коли 4х4 и четириколки (ATV. Организаторите са подготвили 4 разнообразни трасета с дължина над 600 км.В категорията на колите 4х4 ще вземат участие най-бързите прототипи с над 500 к.с. разрастващи над 160 км/ч по черните пътища на Добруджа.По време на надпреварата ще се употребява тракинг система за сателитно следене на участниците, най-много за локализиране и сигурност, само че ще се засичат и оптималните скорости и рестриктивните мерки на скоростта.

В категорията на четириколесните мотори (ATV) са записани 31 участника в класовете “Hobby ” и ”Expert “, които ще изминат 100 км за един ден в полски пътища и горски пътеки. Голям брой участници има в клас Mini Junior, деца от 6 до 10 година, с ATV. 12 девойки и момчета от цяла България ще покажат майсторско ръководство пред аудитория и родители на затвореното трасе.

В петък от 11:00 часа е формалния старт от центъра на града, а в неделя, 24 септември, до бившето военно летище от 10:00 часа са финалните серии на особено квалифицирано трасе за 4х4 и ATV. Същият ден, от 14 ч. в центъра на Добрич, ще се организира церемонията по награждаването на спечелилите във всички класове и категории.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР