Събитието се случва в един наглед нормален ден на едно

...
Събитието се случва в един наглед нормален ден на едно
Коментари Харесай

Мистериозният случай на мъжа ,който твърди ,че е от държавата Taured

Събитието се случва в един привидно естествен ден на едно от най-скучните места, които можеш да си представиш: летище. Да, до ден сегашен никой не знае какво тъкмо е станало там или за какво един предприемач се трансформирал в загадка.

 Летище Ханеда през 1954, на което каца странният пасажер, считан за странник във времето.
Летище Ханеда през 1954, на което каца странният пасажер, считан за странник във времето.Годината е 1954, денят е по-горещ от естественото за Токио, само че на работата върви както нормално. До момента, до който не слизат пасажерите от един европейски полет. Докато хората минават през митницата, един добре облечен бял мъж на междинна възраст стопира пред летищната защита и изяснява, че за него това е обикновено бизнес пътешестване, едно от трите, които е подхванал до Япония тази година.Родният му език е френски, въпреки да приказва японски и още няколко други езика. В портфейла му има разнообразни европейски валути, които като че ли удостоверяват, че на мъжа му постоянно пътува из разнообразни страни.Когато управляващите поискват документите за идентичност на мъжа, обстановката внезапно се трансформира от естествена в странна. Човекът умерено декларира, че е от страната Taured, която се намира на границата на Франция и Испания. Властите му изясняват, че няма такава страна Taured, само че той бързо ги опровергава, показвайки им паспорта си, в който написа, че е гражданин на несъществуващата страна.В паспорта са и печатите, които потвърждават, че мъжът преди е посещавал Япония, както и други страни. От полицията вземат решение да създадат инспекция и се обаждат на компанията, с която мъжът твърди, че има среща, само че от там изясняват, че в никакъв случай не са чували за него. Хотелът, където мистериозният човек споделя, че ще отседне няма резервация на неговото име, а от банката не откриват данни за чековата му брошура.Брадатият, чудноват мъж единствено се подсмихнал и декларирал, че компанията, банката и хотелът очевидно си вършат смешка с него. Служителите на митницата му подали карта на света и му посочили му границите на дребната страна Андора. Може би това е същинското му рождено място, а той си прави подбив с тях или се е объркал?В този миг, мъжът почнал да става раздразним и обяснил, че Андора не съществува, само че се намира на същото място, където е родината му Taured. Според изказванията му, неговата страна съществува от хиляди години.
Все още шокиран, че никой не го схваща и не му има вяра, индивидът бил арестуван от чиновниците на митницата, след което настанен в непосредствен до летището хотел. През това време, управляващите се опитвали да разплетат случая.На идната заран, мистерията се задълбочила. Единственият жител на Taured липсващ от хотелската си стая, въпреки вратата да била строго охранявана през цялата нощ.Ситуацията се влошила в допълнение, откакто управляващите разбрали, че всичките документи на мъжа, издадени от страната Taured, в това число паспортът и шофьорската му брошура, били изчезнали от стаята на защитата. Полицията и управляващите на летището се впуснали в търсене на мистериозния човек, само че на вятъра. Изглеждало като че ли той в никакъв случай не бил съществувал.Няма документи, които да удостоверяват историята публично, само че казусът е разказан в няколко книги, в това число The Directory of Possibilities (1981 година, стр. 86) и Strange But True: Mysterious and Bizarre People (1999 година, стр. 64). Макар неочаквания й край, би трябвало да сме наясно, че документи по случая няма по какъв начин да съществува, веднага като документите на мъжа са изчезнали безследно.Изненадващо, заблудени пътешественици като предприемача от Токио са се появявали нееднократно. През 1851 година, разкрили мъж в немския град Франкфурт на Одер, който твърдял, че е от страната Лаксария, намираща се на континента Сакрия.Друг млад мъж, който говорел изцяло неясен език, бил заловен да краде самун в Париж през 1905 година. Той пък обяснил, че е от Лизбия, за която управляващите решили, че е Лисабон (на португалски се произнася „ Лисбоа “). Въпреки това, индивидът не говорел португалски, нито разпознал местоположението на Португалия на картата.Дали Taured в действителност съществува там някъде? А Лаксария и Лизбия? Дали тези мъже не са? А може би са чисти мошеници или душевно заболели?Следвайте ни в Instagram, Twitter и Youtube за забавно и мистериозно бонус наличие!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР