Събитието се провежда за трета поредна година и е посветено

...
Събитието се провежда за трета поредна година и е посветено
Коментари Харесай

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел ще вземе участие във форум "ЕС се среща с Балканите"

Събитието се организира за трета поредна година и е отдадено на тактиката на Европейски Съюз към района на Балканите. Организирано е  от Европейския демократичен конгрес, с поддръжката на " Алианс на либералите и демократите за Европа " (АЛДЕ) и Атлантическия клуб в България.
 
Форумът ще се състои на 08 април 2024 година в " София тех парк " от 10:00 ч.  и ще бъде открит от заместител министър-председателят и министър на външните работи Мария Габриел и Оливер Вархей, европейски комисар по съседство и разширение. С видеобръщение ще се включи и ръководителят на Европейския парламент Роберта Мецола.
 
Акцент ще бъде подложен върху тематиката за разширението на Европейски Съюз на фона на променената среда за сигурност поради войната на Русия в Украйна.
 
От 14 ч. в Министерство на външните работи вицепремиерът и министър  на външните работи на  Република България Мария Габриел и професор Георги Фотев, ръководител на Консултативния съвет, ще показват план на външнополитическа тактика на България. Документът е направен след необятно експертно и публично разискване. Стратегията има за цел да усили предвидимостта и поддръжката за българската външна политика и да увеличи престижа на българската дипломатическа работа.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР