Събитието се фокусира върху решения за постигане на по-ефективно управление

...
Събитието се фокусира върху решения за постигане на по-ефективно управление
Коментари Харесай

Как BI решенията подкрепят управлението на бизнеса

Събитието се концентрира върху решения за реализиране на по-ефективно ръководство посредством Business Intelligence (BI)

Водещи специалисти в бранша и ползватели на BI решения показаха положението и трендовете на BI пазара в България и Европа, другите подходи в работата с BI системи и разбора на данни и бъдещето на BI технологиите.
Динамиката в ИТ промишлеността трансформира процесите и хората към този момент не са главен мотор, а машините, които генерират данни, разяснява по време на събитието Стоян Атипов, Вицепрезидент изследвания и изявления, Международен институт за бизнес разбор (IIBA).
Управлението на данни се случва в действително време и в облака. Затова и в границите на Европейски Съюз към този момент се премисля по какъв начин се съхраняват данните и има строги регулации за сигурността им, добави той.
В България оборотът на фирмите от бранша доближава съвсем 10 милиарда евро по отношение на 138 милиарда евро за Европа, уточни Людмил Стойчев от CBN Pannoff, Stoytcheff & Co. Като цяло у нас най-вече вложения в BI вършат междинният бизнес и огромните компании, а от промишленостите - търговията, производството, финансовата промишленост и общественият бранш.
Людмил Стойчев разяснява, че BI подкрепя бизнесът да усили продуктивността си, което би могло да повлияе и на маржовете, и на пазарния дял. В бъдеще се чака да се вършат повече разбори върху CRM системи и системите, които наблюдават потребителско държание, както и на външни източници на информация, предвижда той.
Бояна Ликоманова, която оглавява BI отдела на Balkan Services, показа опита си от позиция на внедряването на BI система в бизнеса. Важно е да се дефинират тъкмо и ясно основните индикатори, както и най-хубавият метод за добиване на данните. Не бива да се пропуща тестването на системата преди използването й от крайните консуматори, акцентира тя.
Мариус Стоика, районен управител продажби на Qlik, изясни връзките сред другите стойности и модули, въвеждането на данни и генерирането на информации в приложението на компанията.
Красимира Димитрова, старши управител " Приложения за бизнес рипортинг ", Уникредит Булбанк, показа опита на банката с внедряването на BI решение в банкирането на дребно. За интервала на прилагане на системата се регистрират мощни растежи на успеваемостта във всички аспекти на активността.
Боян Марков, шеф продажби за България, Сърбия и Македония на Интерснак България, акцентира на конференцията, че BI решенията дават информация, която бързо да се проучва и на тази база да се вземат осведомени решения. Като съществени преимущества на системата, внедрена в компанията, той уточни подобряването на успеваемостта, следенето на осъществяването на задачите, усъвършенстването на процесите в компанията и фокусът върху спомагателни действия без да се наемат нови хора. Така компанията се концентрира върху главната си активност – продажбите, като съумява да ръководи по-добре и вземанията си от контрагенти.
Николай Димитров, управител бизнес развиване на AQUAMATRIX, разяснява, че осведомителната инфраструктура икономисва на компанията време и екипът се концентрира върху главната активност и ръководството – на продажбите, на продуктите, които предлага, на поръчките.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР