Събитието е под патронажа на кмета на Община Русе Пенчо

...
Събитието е под патронажа на кмета на Община Русе Пенчо
Коментари Харесай

Млади таланти и рецитал на Тони Димитрова в Международния конкурс „Северно сияние”

Събитието е под патронажа на кмета на Община Русе Пенчо Милков и началото ще бъде сложено в петък от 13 ч. в огромната зала на Доходното здание.

Инициатор и шеф на музикалния конгрес е вокалният възпитател и почетен жител на Русе Вили Икономов, а съорганизатори са Община Русе, съдружие „ Северно зарево ” – Русе в партньорство с Оперативна програма „ Русе Арт ” и Общинския юношески дом.

В тазгодишното издание на музикалната конкуренция ще вземат участие близо 80 млади гении от София, Пловдив, Бургас, Стара Загора, Русе, Велико Търново, Плевен, Шумен и Каспичан. Те ще бъдат оценени от жури с ръководител певицата Тони Димитрова и членове Светослав Лобошки - учител, музикант и композитор, обичаният от доста генерации композитор и артист Хайгашод Агасян и Вили Икономов – като учител по поп и джаз пеене.

Начало на конкуренцията в първия конкурсен ден на 7 октомври от 13 ч. ще слагат най-малките участници в I и II възрастова група - от 6 до 8 и от 8 до 10 година Останалите реализатори са разпределени в още три възрастови групи – от 10 до 12 година, от 12 до 14 година и от 15 до 25-годишна възраст.

Най-добрият реализатор ще получи най-високото отличие на състезанието – ГРАН ПРИ, а във всяка от възрастовите групи ще има Първа, Втора и Трета премия. Ще бъде връчена Специалната премия на Кмета на Община Русе, както и Специалната премия на Вокално студио за поп и джаз „ Икономов ” - Русе, с която се удостоява началник и вокалната му школа за изцяло показване в състезанието.

Награждаването на лауреатите е на 9 октомври от 17:30 ч., когато е и рециталът на Тони Димитрова и Гала концертът на отличените участници.

Подробна стратегия на 26-ото издание на състезанието „ Северно зарево “ може да получите на място в Доходното здание или като посетите фейсбук страницатана събитието.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР