са длъжни да извършат проверка за поръчките на тестовете за

...
са длъжни да извършат проверка за поръчките на тестовете за
Коментари Харесай

Кацаров няма притеснения от проверката на КПКОНПИ

са длъжни да извършат инспекция за поръчките на тестванията за учениците, аз нямам никакви терзания. Това сподели служебният здравен министър Стойчо Кацаров в Народно събрание през днешния ден.

Всички документи, свързани с провеждани на поканите към компаниите за доставки на тестванията - са оповестени на страницата на Министерство на здравеопазването , безапелационен бе той. Самите предложения, подписаните контракти, протоколите от съвещанията, класиранията. Щях ли да ги обявявам, в случай че имам терзания във връзка с процедурата. Нека се извърши инспекцията, това, което е неприятно е, че се хвърлят грозни обвинявания, чиновниците на Министерство на здравеопазването против чиновниците, които участваха и работиха изключително, поставиха големи старания - не заслужават такова отношение, уточни Кацаров. Той прикани КПКОНПИ да си извърши инспекцията, тъй като всичко е направено ясно и транспарантно. Наличните проби за учениците би трябвало да стигнат доникъде на януари , само че би трябвало да се пита МОН, сподели Кацаров.
 Кацаров: Достатъчно проби за учениците има доникъде на януари
Кацаров: Достатъчно проби за учениците има доникъде на януари

Плановите интервенции се възвръщат от понеделник

Министерски съвет ни отпусна пари за закупуване на 1.5 млн. теста , ние закупихме три пъти повече, три пъти е понижена цената, разясни той. Преди това Кацаров дава отговор от трибуната на Народното събрание в отговор на въпрос на депутата от ГЕРБ проф. Асен Балтов (бивш шеф на Пирогов). Данъкоплатците са ощетени с 1 милион, само че вредата е стрес и суматоха за неприсъствено образование за по-дълъг период . Дойдохте с рекламация за умело ръководство, уточни Балтов. Кацаров му отвърна, че неустойките за доставките са изменени в българския интерес, а условието за 75 период на валидност на тестванията е общоприетоо условие за проби за деца.

На въпроса за загубата на страната от подписаните контракти - Кацаров разясни, че е понижена цената от подписаните контракти три пъти и с разпореждане на Министерски съвет са дадени средства за 1.1 млн. теста, а са закупени 4.7 млн . теста със същите пари. Има проби доникъде на януари, страната единствено е спечелила от метода, по който са извършени поръчките, безапелационен е той. Разпространявате погрешни изказвания и подправени вести, персоналната ви злост е по тази причина, че ви уволних и показах доказателства на прокуратурата и Министерство на вътрешните работи като шеф на Пирогов, запазете възприятията за вас, не ги излагайте пред Народно събрание, безапелационен бе здравният министър.

Стойчо Кацаров отговори и на въпроса и з - няма липса, има количества за декември и обмисляне за януари . По отношение на неналичието на вентолин и пулмикорт, той разясни, че от коонкретния търговски артикул за вентолин, за който се пита, в действителност има дребни количества в складовете, само че е известена Агенцията по медикаментите. Има налични два аналогични продукта със същото наличие. Имало усложнения и с 20 дози пулмикорт, само че от този с 30 дози има задоволително на пазара, в това число и ще бъдат доставени спомагателни количества до края на годината.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР