С юбилейна изложба на Виктория Михайлова започна 2019-та година за

...
С юбилейна изложба на Виктория Михайлова започна 2019-та година за
Коментари Харесай

Виктория Михайлова представя юбилейна изложба в Монтана

С юбилейна галерия на Виктория Михайлова стартира 2019-та година за Дружеството на художниците „ Тенец” в Монтана. Авторката, която навлезе в златна възраст, подреди 55 произведения в зала „ Кутловица”.
В това споделено пространство Виктория показва основно акварели. Пейзажите й, повлияни от съветската школа, са най-вече в унисон със сезона – зимни, само че слънчеви.
Тази галерия сякаш е началото на края на акварелния интервал за Виктория Михайлова. Очевидно тя се насочва към приложното изкуство - към декоративни композиции и рисувано стъкло.
В актуалната й галерия единствено един есенен лист, няколко вази и чаши са изпълнени в тази техника, само че авторката призна, че й предстоят креативен опити в тази тенденция. Тя набеляза като своя бъдеща цел и нереалната живопис.
Обещаваща е една нереална комбинация, дискретно присъстваща до входа на експозиционната зала – женски профил. Той е обаятелен със своя порив, само че и с нежното перце, плуващо във въздуха и като че ли увличащо след себе си облика. То е обаятелен подробност в картината.
На откриването на изложбата Виктория Михайлова беше поздравена от Александър Герасимов – шеф „ Хуманитарни дейности” в община Монтана. Колеги от гилдията и другари на изкуството й пожелаха ентусиазъм и креативно безпокойство, противоречива година и безспорни достижения.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР