С всяка изминала година, грижата за кожата и косата се

...
С всяка изминала година, грижата за кожата и косата се
Коментари Харесай

Как да се грижим за косата след 40 годишна възраст

С всяка минала година, грижата за кожата и косата се трансформира.

С придвижване на възрастта на една жена, косата става все по-тънка, чуплива и податлива на раздробяване. Като към това прибавим появяването на бели коси, грижата за косата се трансформира в същинска борба… в случай че не разполагате с нужните препоръки.

Звездните стилисти знаят какво тъкмо би трябвало да вършиме, с цел да бъде косата ви освен красива и здрава , в случай че сте на/около 40 години.

Ето и техните препоръки:

#1 Не се опасявайте от късата коса.  По-късите прически стряскат някои дами, защото им се костват прекомерно строги и настоятелен. Всъщност, късата прическа има един голям плюс: насочва вниманието към лицето и най-хубавите му черти.

 Как да се грижим за косата след 40 годишна възраст

#2 Не бягайте и от екстеншъните.  И тук не става дума толкоз за дължина, що се касае за размер. Около 40-годишна възраст косата става тънка, заради което е целесъобразно да имате добър “помощник ”, който да придаде компактност на прическата ви.

#3 Редовна грижа в салона и отвън него. Ако желаете да се радвате на блестяща и здрава коса, то визитата при фризьора не е задоволително. Отделете си един ден в седмицата, когато ще си вършиме надълбоко хидратиращи маски в домашни условия и най-малко 1 път месечно се поглезете с някоя професионална терапия за коса като кератиновата, която възстановява живота на косата.

 Как да се грижим за косата след 40 годишна възраст

#4 Заложете на топлите нюанси.  Паралелно с косата, и кожата трансформира цвета си през годините. Експертите поучават да избирате по-топлите тонове, които кожата на лицето стартира да губи блясъка си, изключително към 40-те. По този метод ще балансирате цялата си визия: за русокоските са подобаващи по-кремавите нюанси, а за брюнетките по-карамелените.

#5 Започнете с добавките.  Благодарение на тях ще си набавите изгубените и нужни на косата ви витамини и минерали, с цел да наподобява тя допустимо най-добре. Дори косата ви към момента да не е изтъняла, започнете да приемате добавки за коса, кожа и нокти, с цел да предотвратите последствията на времето.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР