С „Времето е наше ще започне 31-то издание на „Киномания

...
С „Времето е наше ще започне 31-то издание на „Киномания
Коментари Харесай

30 години след промените, „Времето е наше“ открива 31-то издание на „Киномания“

С „ Времето е наше " ще стартира 31-то издание на „ Киномания " (15-29 ноември). Режисьорът Петър Попзлатев е въодушевен от романа „ Разруха " на Владимир Зарев, а името на лентата неслучайно прави прилика с измененията, почнали у нас преди 30 години.

„ Този филм има своя нужда да бъде писмено доближен към най-важното събитие в новата българска история – посредством технологията на смяната да зададе няколко въпроса от метафизичен порядък, да предизвика всеки един българин да открие и продължи историята, която се пробвах да опиша във кино лентата, изяснява Попзлатев. Много мъчно се прави филм от историческа значителност, в който се споделят много смели неща ".

Ивайло Христов, Руши Видинлиев, Елена Телбис, Леонид Йовчев, Ирини Жамбонас, Ицхак Финци и Валентин Ганев са измежду актьорите в продукцията, чиято престъпна нишка пък е по претекстове от разкази на Димитър Шумналиев.

Тази година фестивалът „ Киномания " е под мотото „ Големите филми преди огромните награди " и включва селекция от близо 50 заглавия, които феновете ще видят преди признанието им на най-престижните оценки в света на седмото изкуство.

Чуждестранните галапремиери в зала 1 на НДК стартират на 17 ноември с „ Всички знаят " на иранския режисьор Асгар Фархади, разкрил фестивала в Кан. Пенелопе Круз и Хавиер Бардем са в основните функции в трагичния психически трилър, копродукция на Испания, Франция и Италия.

„ Рудолф Нуреев: Бялата гарга " - трети режисьорски филм на Ралф Файнс, ще бъде показан на 23 ноември. Новият документален филм на Вим Вендерс – „ Папа Франциск: Човек на думата си ", със международна премиера в Кан, ще бъде прожектиран на 24 ноември. На идващия ден е премиерата на „ Лоро " на Паоло Сорентино, ирония за Силвио Берлускони.

С осем кино лентата, 8 до 14 ноември, ще бъде маркирана 100-годишнината от рождението на Ингмар Бергман. За първи път на огромен екран у нас ще бъдат показани първият пъстър филм на Бергман от 1964 година – „ Да не приказваме за всички тези дами ", и „ Лице против лице ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР