С времето белите ни кецове започват да поемат цялта мръсотия

...
С времето белите ни кецове започват да поемат цялта мръсотия
Коментари Харесай

5 начина да поддържаме белите си маратонки чисти

С времето белите ни кецове стартират да поемат цялта нечистотия на земята. Колкото ние желаеме да ги поддържаме и да ги виждаме чисти, толкоз и нечистите ни улици одобряват маратонките ни за чисто нови платна, на които могат непрекъснато да се разписват и да рисуват страховити картини. Въпреки това, има няколко метода, с които можем да преборим зацапванията и да носим маратонките си доста бели, написа Elle.

1. Помощ от пералня

Да, можете да хвърлите белите си маратонки в пералната машина - даже и да са кожени!
Премахнете връзките от тях първо. Това ще разреши на препарата да вникне даже в дребните ъгълчета в обувката. Приберете връзките от обувките в специфична перална топбичка, която ще ги защищити да се увиват към всичко останало и ги сложете дружно с маратонките в пералнята. Уверете се, че сте избрали верния цикъл с ниска скорост за миенете. Това лимитира удрите на маратонката в барабана до момента в който се мият. За да предпазите кецовете си още повече, пробвайте да включите и други неща в миенето, които да работят като буфер (къприте са идеални за това). Не прекалявайте и с прахта за пране, защото може да остави останки от сапун, който ще направи обувките ви твърди.

2. Действайте бързо

Ако не желаете маратонките да стигнат до такова положение, което да изисква да бъдат хвърлени в пералнята, то ще би трябвало да се научите да действате бързо, когато видите леке или зацапване. Почистването на място е елементарен метод да запазите белите си маратонки свежи, защото по този начин не позволявате на мръсотията да проникне в матрията. Вземете специфичен почистващ препарат за обувки и потъркайте леко мястото с петното. Ето - чисти и бели маратноки!

3: Четките за зъби не са единствено за зъби

Ако имате трайно леке в труднодостъпна зона на маратонките си, тогава ще ви бъде потребна аварийна четка за зъби. Смесете малко топла вода и гальовен сапун, потопете четката за зъби в сместа и деликатно изтъркайте петното, с цел да почистите всеки сантиметър от обичаните си бели маратонки.

4. Ограничете излагането на слънце

Колкото и да обичаме слънчевите лъчи, същото не може да кажем и за белите маратонки. Твърде многото слънце може да промени белия цвят, което води до замърсен жълтеникав нюанс. Постарайте се да ги съхранявате на хладно и мрачно място, когато не ги носите, с цел да ограничите увреждането от ултравиолетовите лъчи.

5. Съвършено избелване

Ако пералната машина не е направила вашите маратонки съвършено бели, то тогава може би е време да извадите белината. Сложете белите си кецове в перална торбичка, збъркайте три литра вода с една супена лъжица белина и оставете да се наквасен в съда.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР