С временно семейно примирие завърши сагата около знаковата къща в

...
С временно семейно примирие завърши сагата около знаковата къща в
Коментари Харесай

Спасиха покрива над главата на дядо Коста

С краткотрайно фамилно помирение приключи сагата към знаковата къща при започване на ул. „ Гладстон ”, която е тъкмо против Градската градина. За парцела от два етажа по 80 кв. м се скараха две сестри и брат, за което " Марица " писа в средата на септември. По документи всяка от сестрите Радка и Софка е притежател на половината къща. В една от стаите на първия обаче е брат им Костадин Събев, който е на 84 години. Преди две години тръгнал спор със Софка Ангелова, която населява горния етаж. Така се стигна до съд, при който на две инстанции бе решено дядото да напусне до 1 октомври стаичката.

„ Властта се смили и разпореди Костадин да остане да живее там. Трябва обаче да си избие нов вход към стаята ”, изясни сестрата Радка Дойчинова. Така съгласно прокуратурата няма да се нарушава персоналното пространство на другата сестра Софка.

„ Всичко е комплицирано с този парцел - сестра ми държи на първия етаж хол с баня и тоалетна. Сега брат ми няма къде да върви до тоалетна ”, изясни Радка. И до момента дядото е употребил за задачата тенекия. Според решението на съда тя и брат й би трябвало да заплатят правосъдните разходи за делата - 1400 лв..

Сестрата Софка към този момент като че ли приема статуквото. „ Има заповед за овакантяване - не я извършват. Има закони - не се съблюдават ”, споделя тя.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР