С вота си избирателите отхвърлиха това разбиране за политиката. Те

...
С вота си избирателите отхвърлиха това разбиране за политиката. Те
Коментари Харесай

Президентът Радев в парламента: В политиката някои наричат опит своите грехове и изкуството да бъдат безнаказани /видео/

С вота си гласоподавателите отхвърлиха това схващане за политиката. Те желаеха нови хора. Избраха вас. Никой не е непогрешим, само че тези, чието политическо съществуване стартира в този момент, имат шанса да запишат на публичното занятие една красива глава в своите биографии. За това приемете неналичието на опит като опция. В тази зала има почтени политици с парламентарно минало, които в предходните мандати отстояваха парламентаризма. Уважаеми, госпожи и господа, от вас зависи новото Народно заседание да проработи професионално и честно, сподели още Радев.

Правният нихилизъм на 44-то национално заседание доближи своя разцвет за нова Конституция, безапелационен бе президентът.

Никой не е непогрешим, само че тези, чието политическо съществуване стартира в този момент, имат шанса да запишат една красива глава в своите биографии. Затова приемете неналичието на опит като опция. В тази зала има почтени политици с парламентарно минало, които отстояваха парламентаризма в предходните мандати. От вас зависи новото Народно заседание да проработи професионално и честно. Наследявате институция в дълбока рецесия. Миналото национално заседание абдикира от парламентарния надзор, избягваше се публичното разискване, утвърди се порочната процедура законопроектите на изпълнителната власт да се внасят от групи депутати, с цел да не се ангажира политическата отговорност на кабинета. Ключови закони се изменяха тихомълком посредством преходни и заключителни разпореждания. Правният механизъм на 44-тото Народно заседание доближи своя разцвет, когато болшинството реши да печели време под претекст нова Конституция. Благодаря на тези от вас, които стопираха това юридическо неразбирателство, уточни още президентът.

Още в понеделник президентът ще стартира консултациите за сформиране на държавното управление.

“Безпринципна коалиция може единствено да задълбочи рецесията. Нужни са ясни цели, ценностна рамка, граници на вероятните взаимни отстъпки и ясна политическа отговорност, която не се крие зад фигурите на експерти”, уточни още Радев.

“Необходими са дейности за ремонт на отхвърления от гласоподавателите управнически модел, одобряване на върховенството на правото”, уточни още Радев.

Той бе безапелационен, че в случай че това не се направи, България ще се бетонира на последните места в Европейски Съюз по стандарт и качество на живота. Той прикани да се излъчи нов вид ръководство, синтез на честност и подготвеност.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР