С водосвет за здраве и кратка програма официално бе открита

...
С водосвет за здраве и кратка програма официално бе открита
Коментари Харесай

Дадоха старт на новата творческа година във видинското читалище „Цвят“

С водосвет за здраве и къса стратегия публично бе открита образователната и креативна 2022-2023 година в школите и съставите при видинското читалище.

Заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова беше посетител на събитието, което се организира на площад „ Бдинци “, пред постройката на културния институт. Присъстваха също Негово Високопреподобие архимандрит Самуил и Юлияна Димитрова, изп. длъжността шеф на Общински културен институт „ Дунав “.

Заместник-кметът поздрави от името на кмета доктор Цветан Ценков и от свое име читалищните дейци, възпитаниците на съставите и школите, както и техните ръководители. „ Радвам се, че Народно читалище „ Цвят “ има толкоз разнородни действия и е място, където децата и младежите могат да развиват своите гении и да намерят креативна изява. Читалището постоянно взе участие интензивно в културния живот в нашия град и поддържа общинските начинания, по тази причина им благодаря от сърце. Надявам се от ден на ден младежи да прекрачат прага на първото учредено читалище в нашата област “, сподели Борислава Борисова, като пожела „ на добър час “ на всички през новата образователна и креативна година.

С одобрение към присъстващите се обърна и секретарят на НЧ „ Цвят-1870 “ Любомир Илиев. Той показа преподавателския и креативен екип за сезон 2022-2023 година



В първия ден от новата креативна година музикален привет сервира оркестър „ Видин “, с началник Вени Петков. Миниспектакъл показаха актьорите от Студиото по кино и спектакъл, с началник Малин Маринов, а Катерина Ненчева и Диана Сиракова прочетоха свои стихотворения. Подредена бе и галерия с произведения на възпитаниците на школа „ Дъга “.

През новата образователна и креативна година в читалището ще работят детска езикова школа (английски език), след І клас; школи по национално пеене, национални танци, изобразително изкуство и пиано, които одобряват деца от 6-годишна възраст; школа по публицистика и PR (за ученици); Студио по кино и спектакъл и занимания по аеробика (за възпитаници и възрастни); Фолклорен отбор „ Цвят ”; Смесен хор „ Видин ”.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР